SATO lisää asuntojen muunneltavuutta

4.3.2008

Elements of Kitchen -keittiön pilottityyppi valmis
Uusien asuntojen kaupassa selvä kehitys on asiakkaiden yksilöllisten toiveiden esiinnousu, mikä haastaa suunnittelijat ja toteuttajat miettimään uusia ratkaisuja asuntojen muunneltavuuden lisäämiseksi. SATO on kehittänyt määrätietoisesti avoimen asuntorakentamisen sisältöä ja suunnitteluratkaisuja, joilla pyritään lisäämään asunnonostajan vaikutus- ja valintamahdollisuuksia ostamansa asunnon rakentamisen aikana.

Tekesin Muoto 2005 -ohjelman Elements of Kitchen -projektissa aiheena on kodin uudenlainen muuntuva ja sarjaräätälöity keittiö. Konseptin pilottitoteutus on tehty SATOn Espoon Matinkylässä valmistuvaan kerrostaloon. Kehitysprojektissa on sovellettu muunneltavuutta keittiön asennusseinän, muunneltavien keittiömoduulien sekä erilaisten väliseinäratkaisujen muodossa

"Merkittävä osa asunnonostajien tilajärjestelyjä koskevista muutostarpeista kohdistuu keittiön sijaintiin ja tyyppiin. Tämä aiheuttaa yleensä muutoksia myös muiden asuinhuoneiden tilaratkaisuihin", kertoo SATOn Asuntorakennuttamisen kehitysjohtaja Jouko Kuusela. "SATO PlusKoti -omistusasunnoissa on valinnaisia asunnon pohjaratkaisuja, joten Elements of Kitchen -keittiöidea sopii konseptiimme erityisen hyvin", hän jatkaa.

EoK-kehitysprojektin suunnittelusta ja koordinoinnista on vastannut sisustusarkkitehti Esa Vesmanen Pure Design Oy:stä. SATOn lisäksi yritysryhmässä ovat olleet mukana Puustelli Group Oy, Oy Electrolux Ab, Franke Finland Oy ja Uponor Oyj.

Lisätietoja

SATO
Kehitysjohtaja Jouko Kuusela, puh. 0400 458 303
jouko.kuusela@sato.fi