SATO lisää uusiutuvan energian tuotantoa kiinteistöissään – 15 uutta aurinkovoimalaa kotitaloihin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa

6.4.2023

Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti SATO on sitoutunut parantamaan kiinteistöjensä energiatehokkuutta ja lisää myös paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian tuotantoa. SATO tuo syyskuun alkuun mennessä 15 aurinkovoimalaa vuokrakotitaloihin eri puolilla pääkaupunkiseutua, Tampereelle ja Turkuun.

SATO on sopinut Kerabit Aurinkosähkön kanssa uusien aurinkovoimaloiden toimituksesta. Aurinkovoimaloita asennetaan 15 SATOn omistamaan vuokrakotikiinteistöön eri puolilla pääkaupunkiseutua, Tampereelle ja Turkuun.

Paikallisesti tuotettu aurinkosähkö käytetään kiinteistösähkönä mm. yleisten tilojen valaistukseen ja ilmanvaihtoon.

Aurinkovoimaloiden asennukset alkavat toukokuussa ja ne ovat valmiita syyskuun alkuun 2023 mennessä.   

”Vastuullisuusohjelmamme mukaisesti pyrimme parantamaan energiatehokkuutta ja lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa sekä nykyisissä kiinteistöissämme että uudis- ja peruskorjaushankkeissa. Aurinkovoimalat ovat yksi ratkaisu tähän”, sanoo SATOn tekninen johtaja Jari Kanervo.

SATOn tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä käytönaikaisen energiankulutuksen osalta.

Aurinkovoimaloita asennetaan näihin SATOn kotitaloihin:

Espoo
Taivalmäki 5, Niittykumpu

Helsinki
Aurinkotuulenkatu 6, Vuosaari Aurinkolahti
Gadolininkatu 1, Kumpula
Junonkatu 4, Kalasatama
Kaarenjalka 5, Kontula
Kauniinilmankuja 3, Vuosaari Aurinkolahti
Keinulaudantie 7, Kontula
Malagankatu 7, Jätkäsaari

Tampere
Hissikatu 4, Härmälänranta
Tieteenkatu 14, Hervanta

Turku
Lukkosepänkatu 5a, Pläkkikaupunki

Vantaa
Horsmakuja 4, Tikkurila
Kukinkuja 2, Martinlaakso
Raiviosuonmäki 7 ja 9, Martinlaakso

Lisätietoja:

SATO Oyj, Jari Kanervo, tekninen johtaja
Puh. 044 555 1111, jari.kanervo@sato.fi

SATO Oyj on vastuullisen vuokra-asumisen asiantuntija ja yksi Suomen suurimmista vuokranantajista. SATO omistaa noin 25 000 vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

SATOn tavoitteena on tarjota erinomainen asiakaskokemus ja kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot kaupungissa hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä. Edistämme kestävää kehitystä ja toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa. SATO investoi kannattavasti, vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. Kasvatamme omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 291,2 miljoonaa euroa, liikevoitto 198,9 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 151,9 miljoonaa euroa. SATOn sijoituskiinteistöjen arvo on noin 5 miljardia euroa. www.sato.fi