SATO mukana Helsinki High-rise -kilpailussa jatkoon päässeessä konsortiossa

5.10.2017

Keski-Pasilan suunnittelukilpailu erinomainen tapa kehittää kaupunkiympäristöä

SATOn, Skanskan ja ALA Arkkitehtien yhteinen ehdotus on valittu jatkoon Helsinki High-rise -arkkitehtuurikilpailussa. Laatua korostavan kilpailun tavoitteena on löytää suunnitelma ja toteuttaja Keski-Pasilan tornitaloalueelle. SATO näkee Keski-Pasilan kehityksen merkittävänä keinona vastata kaupungistumisen haasteisiin Helsingissä monipuolisen kaupunkikehityksen ja erilaisten asumisratkaisuiden avulla.

- Kilpailullaan Helsingin kaupunki on antanut meille ainutlaatuisen mahdollisuuden ideoida elinvoimaista kaupunkiympäristöä yhdelle sen keskeisimmistä rakentamattomista alueista, kertoo liiketoimintajohtaja Antti Aarnio SATOsta. - Kaavakehitystyö kaupunkien kanssa on meille tuttua ja on tietenkin ilo suunnitella kokonaan uutta asuinaluetta yhdessä osaavien yhteistyökumppanien kanssa. Kilpailun toiseen vaiheeseen valmistautuessamme tutkimme vielä huolellisesti esimerkiksi rakentamisen kustannuksia ja tarkastelemme, miten ne vaikuttavat asiakkaittemme kannalta olennaisimpaan eli kotien vuokratasoon.

Vuoden alussa käynnistynyt Suomen valtion ja Helsingin kaupungin järjestämä Helsinki High-rise -arkkitehtuurikilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistui kymmenen ehdotusta. Tavoitteena oli luonnostella korkeatasoinen suunnitelma koko Keski-Pasilan tornitaloalueelle asemakaavoituksen pohjaksi. Toisessa vaiheessa neljä kilpailijaa valmistelevat tarkemman suunnitelman vähintään 40 000 - 65 000 kerrosneliömetrille alueen länsiosaan.

Lue lisää Helsinki High-rise -kilpailusta: http://helsinkihighrise.fi/

Lisätietoja:

SATO Oyj
Antti Aarnio, liiketoimintajohtaja, p. 0201 34 4200 ja 040 164 70 52

www.sato.fi