SATO myy HotelliKodin Forenomille

19.1.2018

SATO Oyj, Lehdistötiedote 19.1.2018 klo 14.00

SATO myy SATO HotelliKoti Oy:n osakekannan Majoituspalvelu Forenom Oy:lle. Kalustettuja SATO HotelliKoti-asuntoja on 195 ja ne sijaitsevat pääosin keskeisillä paikoilla Helsingin Kampissa ja Kruununhaassa sekä Espoon Tapiolassa. Osapuolten tavoitteena on, että kauppa toteutuu 1.2.2018.

Image

SATOn toimitusjohtajan Saku Sipolan mukaan Forenom on majoitusalan markkinajohtajana erinomainen taho kasvattamaan HotelliKodin liiketoimintaa.

- HotelliKoti on ollut meille mielenkiintoinen liiketoiminta-alue, joka on kuitenkin jäänyt melko pieneksi. Toiminnan kasvattaminen ja kehittäminen vaatisivat suuria panostuksia. Vertailimme eri vaihtoehtoja ja totesimme, että paras ratkaisu on etsiä HotelliKoti-toiminnalle sellainen uusi omistaja, joka on erikoistunut lyhytaikaisempaan majoitustoimintaan. HotelliKoti-käytössä olevat talot jäävät SATOn omistukseen, ja Forenom vuokraa ne pitkillä vuokrasopimuksilla. Uskon, että yhteistyö Forenomin kanssa kasvaa jatkossa, Sipola sanoo.

Kaupan myötä SATO keskittyy kehittämään vuokra-asuntotarjontaansa sekä monipuolisia asumisratkaisuja ja uusia asumisen palveluja, jotka palvelevat kuluttajia kasvavissa kaupungeissa.

Forenomin toimitusjohtaja Johannes Kangas kertoo, että trendit tukevat kalustettujen asuntojen kysyntää, sillä ihmiset liikkuvat enemmän ja tarve joustaville ja eri tilanteisiin mukautuville ratkaisuille kasvaa.

- Olemme innoissamme ja ylpeitä saamastamme luottamuksesta. SATOn HotelliKoti-liiketoiminta on hyvin hoidettua ja SATOn erinomainen asuntokanta antaa mahdollisuuden palvella asiakkaitamme entistä joustavammin ja laajemmin. Tämän lisäksi saamme kuusi rautaista kiinteistöalan ammattilaista vahvuuteemme, sanoo Kangas.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Saku Sipola, toimitusjohtaja
p. 040 551 5953, saku.sipola@sato.fi

**Majoituspalvelu Forenom Oy               **
Johannes Kangas, toimitusjohtaja
p. 040 5721421, johannes.kangas@forenom.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 25 300 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli uuden laskentakäytännön mukaisesti 263,0 miljoonaa euroa*, liikevoitto 267,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 219,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 3,4 miljardia euroa.
*Liikevaihtoluku on muutettu vastaamaan uutta laskentakäytäntöä.

Vuonna 2000 Suomessa perustettu Majoituspalvelu Forenom Oy on Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja. Forenomin tarjontaan kuuluu yli 5000 valmiiksi kalustettua asuntoa, huoneistohotellia sekä hostellia eri puolilla Pohjoismaita.