SATO ostaa MTK:lta asuntoja ja tonttimaata Tapiolasta

20.4.2007

SATO on sopinut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y:n kanssa Tapiolassa sijaitsevien 141 vuokra-asunnon ja samalle kiinteistölle kaavoitettavan rakennusoikeuden ostamisesta. Kauppa toteutetaan kesäkuun loppuun mennessä.

Hankittavat asunnot ja rakennusoikeus ovat Tapiolan keskustan välittömässä läheisyydessä Elosalamantiellä. Kaupan kohteena olevat kolme asuintaloa on rakennettu vuosina 1966 - 1967 ja talot ovat hyvässä kunnossa. Huoneistokoot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen asuntoihin keskipinta-alan ollessa noin 60 neliömetriä. SATOn kehittämän tähtiluokituksen mukaan hankittavat vuokra-asunnot ovat kolmen ja neljän tähden SATO LaatuKoti –asuntoja.

”Kasvustrategiamme mukaisesti lisäämme omistamiemme vuokra-asuntojen määrää, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Kaupan kohteena olevalle kiinteistölle kaavoitettavan rakennusoikeuden avulla pystymme vastaamaan Tapiolan alueelle kohdistuvaan suureen asuntokysyntään jatkossa myös uusilla asunnoilla,” kertoo SATOn toimitusjohtaja Erkka Valkila.

Kauppaan sisältyy lisäksi Lauttasaaressa Itälahdenkadulla sijaitseva noin 7 000 huoneistoneliömetrin toimistotalo. ”Sijoitustoiminnassa keskitymme asuntoihin, joten ostettava toimistotalo ei jää SATOn pitkäaikaiseen omistukseen, ” kertoo asuntosijoittamisen toimialajohtaja Tuula Entelä.

Viimeisten vuosien aikana SATO on hankkinut yhteensä noin 6 000 asuntoa yrityksiltä ja institutionaalisilta omistajilta. Yhtiöllä on omistuksessaan noin 23 000 asuntoa, joista noin 70 prosenttia on pääkaupunkiseudulla. SATOn tavoitteena on jatkaa aktiivista investointitoimintaa.

LIITTEET

Kartta ja kuvia kohteesta

Lisätietoja:

SATO OYJ
Toimitusjohtaja Erkka Valkila, puhelin 0201 34 4001, gsm 050 62 050
Toimialajohtaja Tuula Entelä, asuntosijoittaminen, puhelin 0201 34 4007, gsm 0400 612 914