SATO osti viiden tähden vuokra-asuntoja Helsingin ydinkeskustasta

2.4.2008

Komeaan jugendtaloon rakennetaan 17 asuntoa

SATO Oyj on ostanut Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoimalta kiinteistöpääomarahastolta 17 korkeatasoista asuntoa vuokrauskäyttöön Eteläisellä Makasiinikadulla sijaitsevasta ns. Navigatortalosta. Kauppahinta oli 10 miljoonaa euroa. Vuonna 1905 valmistunut rakennus on ollut tähän saakka toimistokäytössä ja kaupan kohteena olevat asunnot rakennetaan käynnissä olevan saneerauksen yhteydessä. Asunnot valmistuvat tämän vuoden lopulla.

"Korkeatasoisten vuokra-asuntojen kysyntä Helsingin keskusta-alueilla on kasvanut. Kysynnän painopiste on pienissä asunnoissa, mutta myös isojen asuntojen kysyntä on lisääntynyt", toteaa SATOn Asuntosijoitus-toimialan johtaja Tuula Entelä. "SATOn tavoitteena on monipuolinen vuokra-asuntotarjonta erityisesti pääkaupunkiseudulla. Kasvamme voimakkaasti ja investointitavoitteemme on kuluvana vuonna yli 100 miljoonaa euroa", hän jatkaa.

LIITE
Kuva Navigatortalosta

Lisätietoja:

SATO Oyj
Toimialajohtaja Tuula Entelä, Asuntosijoittaminen, p. 0201 34 4007 tai 0400 612 914
Yksikönjohtaja Antti Mäntynen, p. 0201 34 4200 tai 040 098 4261

Auratum Kiinteistöt Oy
Toimitusjohtaja Matti Äijälä, p. 045 634 4400
Partneri Jukka Lämsä, p. 045 634 4300

SATO on yksi Suomen johtavista asuntosijoitusyhtiöistä. Asuntokantaa kehitetään aktiivisesti vastaamaan muuttuvia asiakastarpeita ylläpito- ja korjaustoimin sekä investointi- ja realisointitoiminnalla. SATOn omistuksessa on noin 23 000 asuntoa käyviltä arvoiltaan yhteensä noin 1,2 miljardia euroa. SATO on myös Suomen kokenein asuntorakennuttaja: noin kymmenen prosenttia Suomen asuntokannasta on SATOn rakennuttamaa. Asuntorakennuttaminen keskittyy omistusasuntotuotantoon ja SATOn omien vuokra-asuntokohteiden rakennuttamiseen. Yhtiön suurimmat omistajat ovat suomalaisia työeläke- ja vakuutusyhtiöitä. SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2007 oli 265,9 miljoonaa euroa ja voitto ennen veroja 34,3 miljoonaa euroa.

Auratum Kiinteistöt Oy on osa Auratum –konsernia, jonka liiketoimintaan kuuluvat varainhoitopalvelut, pääomasijoitustoiminta ja kiinteistöliiketoiminta. Auratum Kiinteistöt Oy harjoittaa kiinteistökehitystoimintaa keskittyen mm. laadukkaisiin asuntokohteisiin ja liikekiinteistöihin. Lisäksi yhtiö hoitaa kiinteistöjen ja kiinteistöpääomarahastojen hallinnointitehtäviä. Tällä hetkellä yhtiön hallinnoima kiinteistöportfolio koostuu pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa sijaitsevista kauppa-, logistiikka- ja toimistokiinteistöistä sekä asuntokehityshankkeista.
www.auratumkiinteistot.com