SATO rakentaa uutta Vantaalle: Tavoitteena kukkaroystävällisiä asuntoja

23.8.2017

SATO Oyj, Lehdistötiedote, 23.8.2017 klo 13.45

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluva SATO rakentaa uusia vuokra-asuntoja Vantaan Martinlaaksoon. SATOn tontilta Raiviosuonmäeltä puretaan kaksi 1970-luvulla rakennettua elinkaarensa päähän tullutta taloa ja tilalle rakennetaan kolminkertainen määrä uusia asuntoja. Yksi yhtiön fokusalueista on monipuolisten asumisratkaisujen kehittäminen, jossa juuri täydennysrakentamisella on merkittävä rooli kohtuuhintaisempien kotien tarjonnassa.

SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Aarnio toteaa, että kaupungistumiskehityksessä onnistuminen on kulmakivi Suomen taloudelliselle menestykselle ja uusien työpaikkojen syntymiselle. Kaupungistuminen haastaa etsimään ratkaisuja yhä monipuolisempaan ja edullisempaan asumiseen, missä useat erilaiset kuluttajakunnat huomioiva täydennysrakentaminen kuuluu olennaisesti keinovalikoimaan.

Aarnion mukaan yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa sujuu erinomaisesti. Vantaan joustavat käytännöt kaavoituksessa ja kohtuullisuus maankäyttöön liittyvässä hinnoittelussa näkyvät kohtuuhintaisempana lopputuloksena.

- Kun kaavoitus on sallinut kuluttajalähtöisen asuntojakauman, pääsemme lähemmäs erilaisille kukkaroille sopivaa asumista verrattuna siihen, että olisimme ryhtyneet peruskorjaamaan näitä vanhoja taloja. Nyt SATOn vuokra-asuntotarjonta kasvaa Raiviosuonmäellä 94:stä 288:aan, Aarnio kertoo.

- Vanhojen talojen purkamisella saavutetaan vuokra-asuntojen määrän kasvun lisäksi myös laadullisia ja energiataloudellisia etuja. Uudet kodit vastaavat toiminnallisuudeltaan ja pohjaratkaisuiltaan paremmin nykyiseen vuokra-asuntokysyntään.

Aarnion mukaan täydennysrakentaminen hyödyntää olemassa olevaa infraa, jolloin se on ekologista, vähentää kuntien infrainvestointeja sekä kasvavan asukasmäärän myötä parantaa alueen palveluja.

Raiviosuonmäen talojen purkutyöt ovat parhaillaan käynnissä ja rakentaminen alkaa marraskuussa. Toinen uusista taloista valmistuu maaliskuussa 2019 ja toinen lokakuussa 2019.

SATOlle on elokuun lopussa valmistumassa täydennysrakennuskohde myös Martinlaakson Kukinkujalle, johon nousee 110 vuokrakotia aiemman 46:n tilalle. Samassa yhteydessä kaavoitettiin tontti noin 80 omistusasunnolle.

SATOlle on tänä vuonna hankittu yhteensä 607 uutta vuokra-asuntoa uudistuotannon ja peruskorjauksen kautta. Rakenteilla on yhteensä 1 298 vuokra-asuntoa.

Katso SATOn toivelista kuntapäättäjille, lehdistötiedote 5.4.2017: https://www.sato.fi/fi/media/tiedotteet-medialle/release602762

Lisätietoja:

SATO Oyj
Antti Aarnio, liiketoimintajohtaja, p. 0201 34 4200 ja 040 164 7052
www.sato.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 25 300 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli uuden laskentakäytännön mukaisesti 263,0 miljoonaa euroa*, liikevoitto 267,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 219,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 3,4 miljardia euroa.
*Liikevaihtoluku on muutettu vastaamaan uutta laskentakäytäntöä.