SATO sijoittaa asuntoihin Pietarissa

29.3.2007

Investointitoiminta käynnistyy 21 uuden asunnon hankinnalla

SATO ja YIT allekirjoittivat tänään esisopimuksen 21 asunnon kaupasta Pietarissa. Asunnot ovat osa YIT:n Petrogradskajalla kesällä 2007 rakenteille tulevasta noin 300 asunnon kohteesta. Asuntojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2009 loppuun mennessä. Kauppa toteutetaan rakennustöiden käynnistyttyä.

SATO teki viime vuoden lopulla päätöksen asuntosijoitustoiminnan käynnistämisestä Pietarissa. Investoinnit kohdistetaan sijainniltaan arvostetuille, hyvien liikenneyhteyksien päässä oleville alueille ja laadultaan sekä varustetasoltaan korkeatasoisiin asuntoihin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saavuttaa merkittävimmän ulkomaisen asuntosijoittajan asema Pietarissa.

”Alueen nopea kehittyminen avaa uusia mahdollisuuksia kasvattaa SATOn liiketoimintaa ja siksi asuntosijoitustoiminnan laajentaminen Pietariin sopii strategiaamme. Suunnitelmissa on ostaa uudistuotanto- tai uutta vastaavia asuntokohteita,” kertoo SATOn toimitusjohtaja Erkka Valkila. ”Nyt hankittaviksi sovitut asunnot sijaitsevat arvostetussa ympäristössä Pietarin keskustassa ja samantapaisia kohteita tavoittelemme myös jatkossa,” Valkila jatkaa.

Tehdyn esisopimuksen yhteydessä myös YH- Suomi Oy on sopinut 21 asunnon hankinnasta samasta kohteesta.

Viimeisten vuosien aikana SATO on ollut kotimaassa aktiivinen asuntoinvestoija ja yhtiöllä on omistuksessaan noin 23 000 asuntoa. Näistä noin 70 prosenttia on pääkaupunkiseudulla. Kotimaan investointien määrää kasvatetaan edelleen.

Lisätietoja:

SATO OYJ

Toimitusjohtaja Erkka Valkila, puhelin 0201 34 4001, gsm 050 62 050
Toimialajohtaja Tuula Entelä, asuntosijoittaminen, puhelin 0201 34 4007, gsm 0400 612 914