SATO tuo lisää vuokra-asuntoja markkinoille

3.10.2012

Espoon Tapiolassa aloitetaan 60 uuden asunnon rakentaminen

SATO Oyj:n 60 uudet vapaarahoitteiset vuokra-asunnot tulevat Espoon Tapiolaan, Länsiväylän ja Tapiolantien taitteeseen. Asuntojen keskipinta-ala on noin 49 m2 ja ne valmistuvat kesällä 2014.

”Talot rakennetaan tontille, jolla on ennestään 1960-luvulla valmistuneita SATO VuokraKoteja kolmessa kerrostalossa”, kertoo liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta. ”Kaavamuutoksen ansiosta pystymme tuottamaan uusia asuntoja valmiiseen rakenteeseen palvelujen viereen. Uudet rakennukset istuvat hyvin ympäristöönsä, ne on suunniteltu harkitusti ilmeeltään samantyyliseksi vanhojen kanssa - katutason autotalleja myöten”, Entelä jatkaa. ”Asemakaavoitusta olisi hyvä kehittää täydennysrakentamismahdollisuuksien lisäämiseksi”.

”Tämä hanke vastaa myös viime aikojen vuokra-asuntokeskusteluun. Pääkaupunkiseudulla on pulaa pienistä vuokra-asunnoista ja valtion tukema vuokra-asuntotuotanto on tyrehtynyt”, Entelä jatkaa.

”Haluamme muistuttaa, että tahtoa uusien vuokra-asuntojen tuottamiseen löytyy, vaikka nykyinen ns. yleishyödyllisyyslainsäädäntö rajoituksineen on lopettanut ARA-vuokra-asuntotuotannon. SATOn 2000-luvulla tehdyt uudiskohdeinvestoinnit ovat suuntautuneet vapaarahoitteisiin asuntoihin. SATOkin olisi valmis tuottamaan satoja uusia ARA-vuokra-asuntoja vuosittain, jos rajoituslainsäädäntöä lievennettäisiin.”

LIITE
Kartta ja kuvia kohteesta »

Lisätietoja:

SATO Oyj
Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä
p. 0201 34 4007 ja 0400 612 914