SATOlla messujen paras ammattilaiskohde

14.7.2005

Vuoden 2005 asuntomessuilla SATO Oyj on mukana kahdessa kohteessa. Kahdeksankerroksinen Asunto Oy Fokkatorni tarjoaa asukkaille häikäisevät näkymät ja venesataman vieressä sijaitseva rivi- ja pientalokohde Asunto Oy Oulun Reelinki meren läheisyyttä.

Rakennuslehti arvioi Fokkatornin rakennusteknisesti messujen parhaaksi ammattilaiskohteeksi. Fokkatornin toteuttajana on SATOn rinnalla Rakennus-Forum Oy. Asunto Oy Oulun Reelingin toteuttajana on edellisten lisäksi Oulun Rakennusteho Oy. Kohteiden suunnittelusta vastaa suunnittelukilpailun perusteella valittu arkkitehtitoimisto Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

As Oy Oulun Fokkatorni - messukohteet 11, 12 ja 13
Kahdeksankerroksinen rakennus on Toppilansaaren uuden asuinalueen maamerkki. Kohteessa on yhteensä 32 asuntoa pinta-alaltaan 49 m2 – 138,5 m2.

Keskeisenä suunnittelun lähtökohtana ovat olleet näkymät asunnoista: ylemmistä kerroksista avautuvat laajat näkymät avomerelle ja Oulun keskustaan, alemmista kerroksista vapaat näkymät Toppilansalmelle eri suuntiin. Maisemat korostuvat jo porrashuoneessa, joka lasiseinäisenä jakaa rakennuksen kahteen osaan ja tarjoaa näkymät sekä Perämerelle että Toppilansalmen suuntaan. Messujen ajaksi vierailijoille on rakennettu näköalaterassi asuintalon katolle.

Rakennuslehti arvioi kohteen parhaaksi ammattilaisten toteuttamista messukohteista. Erityisesti kiitosta sai rakenteellisten vaurioriskien vähäisyys. "Yhtä hyvin varmistettuja rakenteita ei ole ollut tähän mennessä millään raadin arvioimalla asuntomessualueella" kirjoittaa Rakennuslehti.

Asunnot ovat ratkaisuiltaan selkeälinjaisia ja avaria. Kaikissa asunnoissa on suuri lasitettu parveke tai terassi.

Näyttelyhuoneiston 11 sisustuksen on toteuttanut Artek Oy Kodin Kuvalehden toimeksiannosta. Sisustussuunnittelusta vastaa Heini Lehto. Sisustausta täydentävät valokuvaaja Tiina Itkosen teokset.

As Oy Oulun Reelinki - messukohteet 14, 15 ja 16
Alueen ainoa rivi- ja paritalokohde asettuu venesataman viereen. Kortteli rajautuu ympäristöstään rakennusten päätyjen ja niihin liittyvien väribetonimuurien avulla. Korttelin rakennukset ovat pääosin kaksikerroksisia paritaloja. Reelinkiaukiota rajaa viiden asunnon rivitalo. Tontin keskellä sijaitseva rivi- ja pienkerrostalon yhdistelmä jakaa alueen kahteen osaan.

Jokaiselle asunnolle on pyritty luomaan näkymä satama-altaalle. Asuntojen pohjaratkaisut ovat käytännöllisiä ja mukaan on tuotu viihtyvyyttä edistäviä yksityiskohtia, mm. viehättävät eurooppalaistyyliset parvekkeet. Asuntoja on yhteensä 29, joista 16 on kaksikerroksisia paritaloasuntoja ja 13 rivi- ja pienkerrostaloasuntoja.

Näyttelyhuoneiston 14 sisustuksen on toteuttanut Isku Oy ja huoneiston 15 sisustussuunnittelusta vastaa oululainen suunnittelija Kaija Hentilä.

Lisätietoja

SATO Oyj / Oulu: Aluejohtaja Risto Lohi, gsm 0400 833 650; Projektipäällikkö Arto Aalto, gsm 040 513 0702
Rakennus Forum Oy: Toimitusjohtaja Pentti Pajulampi, gsm 0400 382 291; Tekninen johtaja Kari Kaarlela, gsm 0400 381 236
Oulun Rakennusteho Oy: Toimitusjohtaja Antti Moilanen, gsm 0400 680 627
Arkkitehtiryhmä A6 Oy / Helsinki, puh 09 6877 977