SATOlle 150 asuntoa Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselta

15.9.2017

SATO Oyj, Lehdistötiedote, 15.9.2017 klo 12.00

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluvan SATOn vuokra-asuntokanta kasvoi tänään 150 asunnolla, kun yhtiö osti Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselta asuntoja Espoosta, Vantaalta ja Turusta. Asunnot sijaitsevat kaupunkien keskeisillä alueilla. SATOn strateginen linjaus on lisätä vuokra-asuntotarjontaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa ja tukea sitä kautta kaupungistumiskehitystä.

SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Aarnio toteaa, että kaupungistumiskehityksessä onnistuminen on Suomen taloudellisen menestyksen ja uusien työpaikkojen syntymisen kulmakivi. Työpaikat syntyvät pääsääntöisesti suuriin kaupunkeihin ja kasvavissa kaupungeissa asuntotarjonnan tulee olla riittävä työvoiman liikkuvuuden mahdollistamiseksi.

- Hankitut viisi taloa ovat SATOn kasvualueilla ja vastaavat sijaintinsa puolesta hyvin asiakkaidemme toiveisiin. Esimerkiksi Turun talo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja Vantaan asunnot sijoittuvat voimakkaasti kehittyville Tikkurilan ja Myyrmäen alueille, Aarnio kertoo.

- Asiakas ensin -ohjelmamme mukaisesti tapaamme talojen asukkaat syksyn aikana, jotta voimme yhdessä keskustella kunkin talon asioista. Haluamme tutustua asukkaisiin ja esitellä heille heidän oman talonsa palvelupäällikön. Se madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä missä tahansa omaan kotiin tai asumiseen liittyvässä kysymyksessä.

Tehdyn kaupan myötä SATO on tänä vuonna hankkinut yhteensä 937 uutta vuokra-asuntoa uudistuotannon, peruskorjauksen tai asuntojen ostamisen kautta. Kesäkuun lopussa rakenteilla oli yhteensä 1 298 vuokra-asuntoa.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Antti Aarnio, liiketoimintajohtaja, 0201 34 4200 ja 040 164 70 52
www.sato.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 25 300 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

*SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli uuden laskentakäytännön mukaisesti 263,0 miljoonaa euroa\, liikevoitto 267,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 219,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 3,4 miljardia euroa.  *

*Liikevaihtoluku on muutettu vastaamaan uutta laskentakäytäntöä.*