SATOlle Suomen ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo

27.7.2016

SATO Oyj, Lehdistötiedote, 27.7.2016 klo 13.50

Asukkaita ajatus kotioven älylukituksesta innostaa ja jännittää

SATO ottaa reippaan harppauksen älykotien suuntaan, kun Helsingin Jätkäsaareen valmistuu Suomen ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo. Talon ja asuntojen lukitus toimii alussa NFC-tägillä* ja jatkossa mahdollistetaan mobiilitunnistautuminen.

Asukkaat pääsevät muuttamaan Malagankadulle elokuun alussa. Kyselimme heiltä, minkälaisia ajatuksia älylukitus herättää.

Tuleva asukas Ella Kivimäki on innostunut:

- Kahden luonnontieteitä opiskelleen ja tekniikasta kiinnostuneen taloudessa tämä älylukitusjärjestelmä on herättänyt paljon puhetta ja mielenkiintoa. Vaikka lukitusjärjestelmä ei suoraan vaikuttanut päätökseen vuokrata koti juuri tästä talosta, se oli yksi positiivinen tekijä lisää.

- Odotamme uutta älylukitusjärjestelmää mielenkiinnolla ja innolla! Järjestelmä kuulostaa nykyaikaiselta ja uskon, että se tuo mukanaan uusia käytännöllisiä ominaisuuksia, joita ei osaa etukäteen kuvitella. Pientä mietintää aiheuttaa kuitenkin se, että on ensimmäisten joukossa testaamassa järjestelmää. Arkikäytössä kun löytyy usein ongelmia, joita ei suunnittelussa ole välttämättä osattu huomioida.

Toinen tuleva asukas Elina Ylönen ei ollut ensin ollenkaan vakuuttunut älylukosta:

- Olin lähinnä kauhuissani, kun kuulin älylukituksesta. Mieheni oli innoissaan, kuten miehet yleensä tekniikan ihmeistä kuullessaan. Näin eläkeläisenä tuli mieleen lapsuuden muistot, kun avain oli jäänyt kotiin. Huutelin, että "Äiti tuu avaamaan". Nyt varmaan huutelen pihalta miehelleni.

- Olen kyllä kertonut tuttavilleni, että miten hienoja älylukkoja ja muita sellaisia pääsee oppimaan, kun maalta muuttaa kaupunkiin.

Liiketoimintajohtaja Antti Aarnio SATOsta on ilahtunut asiakkaiden reaktioista:

- Asiakkaille arvokkaita palveluita, lisäarvoa kotiin ja asumiseen - niihin pyrimme kaikessa tekemisessämme.

- Älylukitusta on testattu kerrostaloasumisessa jo aiemmin, mutta nyt ollaan ensimmäistä kertaa
testaamassa sitä nimenomaan vuokra-asunnoissa.

- Lähdemme liikkeelle pienin askelin eli NFC-tägeillä. Jotta pihoilla ei jatkossa tarvitsisi huudella, tutkimme ja testaamme yhdessä avainhallinnasta vastaavan Securitaksen kanssa mobiilitunnistautumista. Yksi mobiilisovelluksen hyötyjä on esimerkiksi se, että asukas voi lähettää vaikkapa vieraalleen, siivoojalle tai koiran ulkoiluttajalle erillisen kertakäyttöisen mobiilitunnisteen, vaikkei itse olisi edes samalla paikkakunnalla.

- Älylukitus helpottaa asiakkaan arkea hyvin yksinkertaisella tavalla, ja antaa hänelle tulevaisuudessa mahdollisuuden hallita kotiaan entistä vapaammin.

*Tägi kommunikoi lukon kanssa langattomasti radiotaajuuksia hyödyntävällä Near Field Communication -tekniikalla.

Lisätietoja:

Antti Aarnio, liiketoimintajohtaja, p. 0201 34 4200 ja 040 164 7052

www.sato.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakkuuskokemus. SATOn omistuksessa on yhteensä noin 23 400 vuokrattavaa asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 323,4 miljoonaa euroa, liikevoitto 196,5 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 159,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 2,8 miljardia euroa.