SATOlle vastuullisuustyön Green Star

9.9.2016

SATO Oyj, Lehdistötiedote, 9.9.2016 klo 9.15

Pohjoismaisten listaamattomien asuntosijoittajien ykkönen

 

SATO on saanut vastuullisuustyöstään jo toistamiseen GRESBin (Global Real Estate Sustainability Benchmark) Green Star -tunnustuksen.

Omassa vertailuryhmässään listaamattomien asuntosijoittajien joukossa SATO oli pohjoismaisista asuntosijoittajista paras viidestä ja eurooppalaisista kuudes kahdestakymmenestäneljästä. Maailmanlaajuisesti yhtiö oli 65 osallistuneesta asuntosijoittajasta yhdeksänneksi paras.

Head of Sustainability Kati Kniivilä SATOsta:

- Hyvä vastuullisuustyö tarkoittaa vuokranantajalle pitkäjänteistä työtä erityisesti energiapäästöjen vähentämiseksi, raportoinnin yhtenäistämiseksi ja asiakkaiden sitouttamiseksi ympäristön kannalta kestäviin toimintatapoihin. Näistä esimerkkeinä talojemme sähkö tulee tuulivoimasta, vastuullisuudesta raportoimme GRI-ohjeistuksen mukaisesti, ja asukkaita olemme innostaneet ympäristöajatteluun mm. vuosittaisen vedensäästökilpailun avulla.

- GRESBin tunnustuksen perusteella voi ilolla sanoa, että olemme tehneet hyvää työtä. Kokonaisarvosanamme parani viime vuodesta ja saimme erityisen hyvät arviot vastuullisuuden johtamisesta sekä toimintaperiaatteistamme ja läpinäkyvyydestä. Seuraamme vastuullisuuden toteutumista arvion mukaan kattavasti ja tapaamme osallistaa mm. asiakkaita ja henkilöstöä arvioitiin selvästi osallistujien keskiarvoa paremmaksi.

- Eri sidosryhmien kiinnostus yritysten vastuullisiin toimintatapoihin kasvaa jatkuvasti ja siksi haluamme kehittyä entistä vastuullisemmaksi vuokranantajaksi.

Vuoden 2016 GRESB raportin tulokset perustuvat vastuullisuutta koskevaan aineistoon, joka on kerätty 733 yhtiöltä ja rahastolta.

 
Lue lisää GRESBistä: www.gresb.com

Lisätietoja:

SATO Oyj
Kati Kniivilä, Head of Sustainability, p. 0201 34 4106 ja 040 518 6931

www.sato.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakkuuskokemus. SATOn omistuksessa oli Q2/2016 lopussa yhteensä noin 25 400 vuokrattavaa asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 323,4 miljoonaa euroa, liikevoitto 196,5 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 159,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 3,2 miljardia euroa (Q2/2016).