Uusi asuinalue Kirkkonummelle

4.9.2013

SATOlla ensimmäinen kohde rakenteilla

Kirkkonummen Sarfvikissa muurattiin tänään peruskivi SATOn aloituskohteen tontilla. Sarfvik on yksi merkittävimpiä valmiiksi kaavoitettuja uusia asuinalueita pääkaupunkiseudulla. Yhteensä noin 90 000 kerrosneliömetrin rakennusoikeuden toteuttaminen kestänee 7-10 vuotta.

Alueen sijainti hyvien liikenneyhteyksien, monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien ja meren äärellä antaa hyvät elämisen puitteet noin 2 000 tulevalle asukkaalle. Asemakaava vahvistettiin jo vuonna 2005, mutta alueen käynnistäminen mahdollistui vasta moottoritien Kirkkonummi-Kivenlahti toteuttamisen myötä. Alueelle tehdään omistus- ja vuokra-asuntoja.

Toimitusjohtaja Erkka Valkila SATOsta:

- SATO suuntaa investointejaan pääasiassa uusiin vuokra-asuntoihin helpottaakseen pääkaupunkiseudun asuntotarvetta. Hankimme isoja aluekokonaisuuksia, joissa toteutamme vuokra-asuntojen rinnalla omistusasuntoja. Pääkaupunkiseudulla SATOn isoja aluetoteutuksia on Sarfvikin lisäksi mm. rakenteilla oleva Helsingin Talin alue ja tuleva asuinalue Espoon Perkkaalla.

- SATOlla on tällä hetkellä Suomessa ja Pietarissa rakenteilla yhteensä noin 1 000 asuntoa, joista vuokra-asuntoja on noin 700.

SATOn rinnalla Sarfvikin aluetta toteuttavat SRV ja Hartela. Golfkentän reunassa olevat noin 30 pientalotonttia myydään hartiapankkirakentajille

Toteutuksessa tähdätään korkeatasoisen asuinalueen synnyttämiseen. Myös Kirkkonummen kaupunki on panostanut alueen korkeatasoisen imagon lunastamiseen suunnittelemalla katuympäristön laadukkaaksi ja viimeistellyksi. Alueelle tulee myös koulu ja kaksi päiväkotia.

Liite
Lisätietoa Sarfvikista

Lisätietoja:

SATO Oyj
Toimitusjohtaja Erkka Valkila, p. 050 620 50
Maanhankintapäällikkö Maarit Tuomainen, p. 040 757 8868

www.sarfvik.info