SATO JoustoKoti

Elämäsi alkuihin

Voisipa omistusasuntoa kokeilla ennen ostamista. Sisustelisi, makustelisi, ihastelisi. Sovittelisi itseään taloon ja naapurustoon. SATO JoustoKodilla tämä on mahdollista!

Tutustu naapureihin ennen sitoutumista omaan asuntoon

SATO JoustoKoti on uusi osaomistuksen muoto, jossa pääset pienellä omistusosuuden myyntihinnalla käsiksi unelmiesi kaupunkikotiin heti kaupat tehtyäsi. Osaomistusajan jälkeen voit lunastaa asunnon kokonaan itsellesi. Voit myös myydä osuutesi takaisin SATOlle ja joko muuttaa kokonaan pois tai jäädä asumaan tuttuun kotiin vuokralle.

Turvallinen vaihtoehto - jos et voikaan ostaa omaksi, SATO lunastaa takaisin

SATO JoustoKoti sopii muutostilanteisiin. Olet kenties myynyt kotisi pikkupaikkakunnalla ja haluat muuttaa kaupunkiin. Tai olet säästänyt ensimmäistä omistusasuntoasi varten pienen summan, muttet vielä halua sitoutua isoon asuntolainaan. Tai olet ehkä epävarma lähitulevaisuudestasi - pysytkö tässä kaupungissa vai muutatko kahden vuoden päästä tuohon toiseen.

Ensimmäiset SATO JoustoKodit valmistuivat kesällä 2020 Helsingin Taliin ja Tampereen Hervantajärven JoustoKodit valmistuivat vuoden 2022 loppupuolella. Juuri nyt uusia JoustoKoteja ei ole rakenteilla.

Näin se toimii

Pääset alkuun maksamalla 15 prosenttia uuden kotisi velattomasta myyntihinnasta. Osaomistusaikana maksat asumisestasi markkinavuokraa pienempää osaomistusvuokraa SATOlle. Jos elämäntilanteesi tai mielesi tuona aikana muuttuu, sitoudumme ostamaan osuutesi takaisin alkuperäisellä hinnalla, josta vähennetään 1 % per asumisvuosi. Osaomistusajan päätyttyä voit joko lunastaa loput 85 prosenttia kodista omaksesi tai myydä osuutesi takaisin meille.

Kun ostat SATO JoustoKodin kokonaan itsellesi osaomistusajan lopuksi, hyödyt mukavasti mahdollisesta asunnon arvonnoususta, sillä myyntihinta on alkuperäinen velaton hinta. Jos taas tykästyt asuntoon, mutta isomman pankkilainan ottaminen ei osaomistusajan jälkeenkään ole ajankohtaista, voit halutessasi ja asumisaikasi hyvin hoitaneena jäädä kotiisi asumaan SATO VuokraKodin asukkaana.

Sitä suuremman säästön saat SATO JoustoKodista, mitä enemmän sinulla on 15 prosentin myyntihinnasta omasta takaa.

Lisätietoa JoustoKodista