Löydä unelmiesi vuokra-asunto Kalliosta

Rentoa asumista meren ja palveluiden äärellä

Helsingin Kallion vuokra-asunnot sijaitsevat urbaanissa ympäristössä viihtyisien kahviloiden, persoonallisten klubien ja vehreiden puistojen äärellä. Espoolainen Katja vietti kesän Kalliossa ja rakastui stadiin.

Katja Mattila voitti keväällä 2016 SATOn kesäkaupunkikotikilpailun, jonka palkintona hän sai viettää kesän SATO VuokraKodissa Kalliossa, Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Ensin muutto jännitti Katjaa, mutta jo kuukauden jälkeen hänestä muotoutui liki paljasjalkainen kalliolainen.

Katjan kesän viisi suosikkipaikkaa:

1. Kallion kirkko

Siltasaarenkadun päässä korkeuksiin kohoava, koko kaupunginosan maamerkkinä toimiva Kallion kirkko oli yksi Katjan suosikeista. Kansallisromanttiseen tyyliin suunniteltu kirkko on arkkitehti Lars Sonckin käsialaa. Harmaagraniittinen rakennus näkyy pitkälle eri puolille Helsinkiä ja sen avulla on myös helppo suunnistaa Kalliossa.

"Olen käynyt katsomassa sitä eri puolilta ja ottanut kuvia eri kulmista. Se on vaan niin hieno."

2. Tokoinranta

Töölönlahden rantamilla sijaitseva Tokoinranta on suosittu paikka kesäiltojen viettoon. Iso puistoalue Helsingin kaupunginteatterin vieressä tarjoaa runsaasti tilaa nauttia kesästä. Katjan mielestä siellä tulee esille parhaiten Kallion henki.

"Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia, ja tuntemattomillekin voi mennä juttelemaan."

3. Karhupuisto

Kallion kirkon vieressä sijaitsevassa Karhupuistossa on kesäisin vilkas meno. Puiston laitamilla on legendaarinen lippakiska, joka toimii nykyään kesäkahvilana. Karhupuistossa on järjestetty viime vuosina monia tapahtumia, kuten Kallio kukkii ja Kallio kipinöi.

"Se on pieni mutta hieno mesta, ja kirkko näkyy sieltäkin."

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

4. Hesari ja Flemari

Kahden kilometrin mittainen Helsinginkatu eli tutummin Hesari kulkee Kallion läpi erottaen Kallion ja Alppiharjun kaupunginosat toisistaan. Kadun varrella on lukuisia baareja ja pieniä putiikkeja. Helsinginkadun läheisyydessä olevalla Fleminginkadulla, eli Flemarilla, on Hesarin tavoin kivijalkakauppoja ja ravintoloita.

"Kaduilla oli aina ihmisiä, yölläkin. Välillä tuli fiilis, että olisin ulkomailla."

5. Töölönlahden ranta

Töölönlahden ranta on juoksijoiden ja kävelijöiden suosima lenkkipaikka. Rantamilla on monia kahviloita ja liikuntamahdollisuuksia varsinkin kesällä. Erityisesti Katjaa säväytti Sinisen huvilan kahvila.

"Lenkkireitin varrella oli tosi makee sininen puutalo, jossa oli kahvila. Tämän kesän olisi pitänyt olla vuoden pituinen, niin olisi ehtinyt kokea enemmän."

Vapaat vuokra-asunnot | Kallio

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää
Katso kaikki asiakasedut

Ihastuitko Kallioon? Löydä elämäsi koti.

Selaile vapaita vuokra-asuntoja