Löydä unelmiesi vuokra-asunto Kalliosta

Rentoa asumista meren ja palveluiden äärellä

Helsingin Kallion vuokra-asunnot sijaitsevat urbaanissa ympäristössä viihtyisien kahviloiden, persoonallisten klubien ja vehreiden puistojen äärellä. Espoolainen Katja vietti kesän Kalliossa ja rakastui stadiin.

Katja Mattila voitti keväällä 2016 SATOn kesäkaupunkikotikilpailun, jonka palkintona hän sai viettää kesän SATO VuokraKodissa Kalliossa, Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Hänestä kuoriutuikin jo kuukauden jälkeen liki paljasjalkainen kalliolainen.

Katjan kesän suosikkipaikat sisältävät Kallion legendaarisimpia kulmia ja nähtävyyksiä.

Tapahtumia ja graniittilinnoja

Ensimmäisenä Katjan listalla on Siltasaarenkadun päässä korkeuksiin kohoava, koko kaupunginosan maamerkkinä toimiva Kallion kirkko. Harmaagraniittinen rakennus näkyy pitkälle eri puolille Helsinkiä ja sen avulla on myös helppo suunnistaa Kalliossa. Toinen kansallisromanttisen aikakauden graniittilinna, Paasitorni, löytyy Siltasaaresta.

Katjan suosikkien joukossa on myös Kallion kirkon vieressä sijaitseva Karhupuisto, jossa on kesäisin vilkas meno. Puiston laitamilla on legendaarinen lippakiska, joka toimii nykyään kesäkahvilana. Karhupuistossa on järjestetty viime vuosina monia tapahtumia, kuten Kallio kukkii ja Kallio kipinöi.

Juoksureittejä moneen makuun

Menoa löytyy muualtakin. Monista leffoista tuttu, kahden kilometrin mittainen Helsinginkatu eli tutummin Hesari kulkee Kallion läpi erottaen Kallion ja Alppiharjun kaupunginosat toisistaan. Kadun varrella on lukuisia baareja ja pieniä putiikkeja. Helsinginkadun läheisyydessä olevalla Flemarilla (eli Fleminginkadulla), on Hesarin tavoin kivijalkakauppoja ja ravintoloita. Katjan sanoin: "Kaduilla oli aina ihmisiä, yölläkin. Välillä tuli fiilis, että olisin ulkomailla."

Katjaa ihastuttaa myös Töölönlahden ranta ja sen juoksijoiden ja kävelijöiden suosima lenkkeilyreitti. Rantamilla on monia kahviloita ja liikuntamahdollisuuksia varsinkin kesällä.

Kaiken maailman maut ja tuoksut

Kalliosta löytyy paljon muutakin koettavaa. 2023 remontista valmistunut Hakaniemen kauppahalli on helsinkiläisten kulinaristien vakio-ostospaikka ja jokaisen itseään kunnioittavan turistin vierailukohde. Kauppahallista voi hankkia niin tuoreet vihannekset, juustot, lihat, kalat, tuoksuvat mausteet ja teet kuin villasukat ja matkamuistotkin. Kallio on muuten eksoottisemmistäkin ruokaelämyksistä innostuvan kohde, sillä erityisesti Hämeentien varrella on useita etnisiä elintarvikemyymälöitä.

Ja jos kaikesta tästä silmänruuasta ja no, ruuasta, tulee nälkä, kauppahallissa on useita herkkusuiden hyväksi havaitsemia ravintoloita ja kahviloita. Tarjonta jatkuu myös kauppahallin ulkopuolelle Hakaniemen torille. Voivatko munkkipossu ja kahvi maistua missään paremmalta kuin torikojulta ostettuna ja ulkona meri-ilmassa nautittuna?

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Kuka on maailman kuuluisin kalliolainen?

Presidentti Tarja Halonen on viihtynyt Kalliossa lähes läpi elämänsä, mitä nyt muutama vuosi oli pakko asua Mäntyniemessä. Suomen ensimmäisen naispresidentin mukaan nimetty vehreä Tarja Halosen puisto patsaineen löytyy läheltä Kallion merenpuoleista laitaa.

Puistoja on Kalliossa enemmänkin, laajin niistä on Tokoinrannan puisto, joka on yksi Katjankin suosikeista. Se on suosittu paikka kesäiltojen viettoon ja Katjan mielestä siellä tulee parhaiten esiin Kallion henki. "Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia, ja tuntemattomillekin voi mennä juttelemaan."

Tokoin hiekkarannoilla elelee paljon erilaisia lintuja ja toiselta puolelta voi nähdä pääradalla ajavia paikallis- ja kaukojunia. Lapsille tekemistä löytyy rannan leikkipuistoista.

Pieniin tai suuriin herkkuhetkiin

Meren äärelle on rakentunut myös erikoinen kelluva ravintola Meripaviljonki, josta on panoraamanäkymät koko Säästöpankinrannan lahden yli. Bistrotarjonnan ystävä löytää itsensä niin ikään meren rannalla olevasta Piritta-ravintolasta, joka on nykyään auki läpi vuoden.

Mainitsemisen arvoinen on myös Siltasaaressa sijaitseva boheemin kotoisa Juttutupa, joka yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista. Tilan jatkeena sijaitseva Paasiravintola kuulemma kelpaa jopa eräälle punahiuksiselle presidentille vappujuhlien viettopaikaksi.

Teatterielämyksiä upeassa ympäristössä

Suomen suurin ammattiteatteri, Helsingin Kaupunginteatteri, sijaitsee Tokoinrannan merellisissä maisemissa. Moderni rakennus kätkee sisälleen avaran ja vaikuttavan tilan. Viiden eri lavan teatteritarjontakin on upean ammattimaista, monipuolista ja elämyksellistä. Lavalta voi bongata muun muassa maailman kuuluisimman merenneidon, Myrskyluodon Maijan tai ehkä jopa prinsessan. Jotka eivät muuten Kallion katuja kulkiessaan ehkä herättäisikään suuremmin huomiota, sen verran paljon näillä hoodeilla on kaikkea nähty.

Katja viihtyi kesän Kalliossa hyvin: ”Kesän olisi pitänyt olla vuoden pituinen, niin olisi ehtinyt kokea enemmän," Katja sanoo. Asiaan on onneksi helppo ratkaisu, sillä SATO VuokraKoteja löytyy alueelta moneen tarpeeseen.

Vapaat vuokra-asunnot | Kallio

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Kallioon? Löydä elämäsi koti.