Löydä unelmiesi vuokra-asunto Pihlajamäestä

Pihlajamäki houkuttelee paikkauskollista porukkaa

Helsingin Pihlajamäki on puistomaisen ja rohkean arkkitehtuurin yhdistelmä, jonka kätköissä kiemurtelevat juoksuhaudat ja kolisevat skeittirampit. Pihlajamäessä on myös runsaasti SATOn rakennuttamia vuokra-asuntoja.

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Pihlajamäki on kaupunginosien kätketty helmi. Jos aluetta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, aliarvostettu voisi olla aika lähellä oikeaa. Pihlajamäkeläiset ovat paikkauskollista porukkaa ja alueella asuu vielä paljon alkuperäisiä 60-luvulla upouusiin taloihin muuttaneita.

Tutustu piilotettuun Pihlajamäkeen kuudella eri tavalla.

1. Lähiöasema on pihlajamäkeläisten kohtaamispaikka

Pihlajamäkeläisten kohtaamis- ja tapahtumapaikka on Lähiöasema, joka pyörii eri tavoin työllistettyjen ja vapaaehtoisten voimin. Aseman tiloissa voi esimerkiksi askarrella, opiskella kieliä ja tietotekniikkaa tai hioa musiikkitaitojaan. Lähiöasemalta löytyy myös asukaskahvila sanomalehtineen.

Lähiöasema, Liusketie 3 A

2. Futuristista abstraktiutta Arkkitehtuuripolkulla

Mustaa ja valkoista pintaa, aavistus futuristista abstraktiutta, joka luo vahvan kontrastin ympäröivälle metsäluonnolle. Pihlajamäessä on Helsingin ensimmäinen arkkitehtuuripolku, joka on kansainvälisesti tunnustettu 1960-luvun asuntoarkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun kohde. Kun Pihlajamäkeä alettiin 1950-luvulla rakentaa, rakennusyhtiöt SATO ja Haka jakoivat alueen keskenään. Arkkitehtuuripolun varrella olevat opastaulut kertovat paikkojen rakennushistoriasta ja ajatuksista ratkaisujen takana.

Arkkitehtuuripolku

3. Sadonkorjuuta Pihlajamäki-seuran palstoilla

Rapakivenkujan palstoilla voi istuttaa perunaa, kurkkua, kesäkurpitsaa ja monia muita vihanneksia ja yrttejä. Palstakausi alkaa toukokuun puolivälissä, kun traktori saapuu myöhentämään pellon. Aarin kokoisilla palstoilla maa on todettu hyvälaatuiseksi. Se sitoo juuri oikean määrän kosteutta, mutta ei ole liian savista. Palsta-alueen läheisyydestä löytyy komposti ja vesipiste.

Pihlajamäki-seuran palstat Rapakivenkuja päässä, Kehä I:n varrella

4. Pihlajamäen nuorisopuistossa voi harrastaa haluamallaan tavalla

Graffiteja ja rohkeita temppuja rampeilla – kesällä 2016 avatussa Pihlajamäen nuorisopuistossa tapahtuu. Puiston kahvilasta saa suolaista ja makeaa purtavaa, ja kesällä tietysti jäätelöä! Sisätiloissa voi päivittäin pelata pingistä tai uppoutua kirjoihin ja sarjakuviin. Arkisin on tarjolla erilaista ohjelmaa jalkapallosta parkouriin ja katutaiteesta askartelukerhoon. Nuorisopuiston skeittiparkista saa lainaksi skeittejä, scootteja, BMX:iä ja suojavälineitä. Nuorisopuiston monipuolinen ohjelma takaa varman viihtymisen vauvasta vaariin.

Pihlajamäen nuorisopuisto, Jengipolku 8

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

5. Salaattisiskot selättävät nälkää

Kun nälkä kurnii, apuun rientää Salaattisiskot. Yritys on toiminut Pihlajamäessä kymmenen vuotta. Tuhtien salaattien ja pienen kahvilan lisäksi tärkein palvelu on salaattien ja sämpylöiden kuljettaminen työpaikoille lounaaksi ja kokoustarjoiluiksi. Alussa nimi ehkä pelotti paikallisia, mutta nyt myös kaupunginosan asukkaat poikkeavat kahvilla ja lounaalle yhä useammin.

Salaattisiskot, Rapakiventie 2

6. Hiidenkirnuja ja graffititaidetta Aarninkalliolla

Kauniilla kelillä voi lähteä lähiseikkailulle Aarnikanmäelle. Sen päältä löytyy satoja metrejä betonivahvistettua juoksuhautaa, jonka tsaarin Venäjän armeija rakensi ensimmäisen maailmansodan aikana. Nykyään juoksuhaudoissa voi harjoitella muun muassa graffitimaalausta.

Mäen alapuolelta löytyvät luonnon omat taideteokset, hiidenkirnut Aarninpata ja Arauninmalja. Jylhät, mutta karulla tavalla kauniit hiidenkirnut ovat Suomen vanhimmat ja kaupunkialueella ainutlaatuinen nähtävyys.

Aarninkallio, Hiidenkirnut Rapakiventien varressa

Tätä et tiennyt: Leijonanosa Pihlajamäen taloista on SATOn käsialaa, mm. kauas näkyvät tornitalot sekä ostarin nykyään suojeltu osa. Tornitaloista Graniittitie 8 ja 13 vuokra-asuntoineen päätyivät mutkan kautta takaisin SATOlle.

Vapaat vuokra-asunnot | Pihlajamäki

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Pihlajamäkeen? Löydä elämäsi koti.