Vihreä, vihreämpi, Skanssi

Skanssin vuokra-asunnot sopivat luontoa ja palveluita arvostavalle

Skanssin motto ei turhaan ole ”Vartissa keskustaan tai toiseenkin, minuutissa luontoon”, sillä alueella pääset nauttimaan laajoista metsäalueista ja puistoista, toisaalta sekä Turun että Kaarinan keskustat sijaitsevat vain noin 4 km päässä. Skanssin kaupunginosa Turussa sopii ekologista vuokra-asumista, helppoa liikkumista ja runsaita palveluja arvostavalle. Mutta mikä on biodiversiteettipuisto ja mikä muu tekee Skanssista ensimmäisen lajiaan?

Uusia tapoja elää luontoystävällisemmin

Skanssissa on tarjolla paljon muutakin kuin kauppakeskus Skanssi monipuolisine kauppoineen ja palveluineen. Kasvavan naapuruston tavoitteena on luoda monipuolisia edellytyksiä yhteisöllisille ja ympäristötietoisille valinnoille. Suunnitelmallisessa kehitystyössä kiinnitetään erityishuomiota alueella elämisen ekologisuuteen.

Ekologisuus on huomioitu sekä alueen rakenteen suunnittelussa, rakentamisessa että rakennusten käytössä. Suunnitteluratkaisut on pyritty tekemään kustannustehokkaasti koko rakennuskannan elinkaari huomioiden ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä tukien. Skanssissa panostetaan yhteiskäyttötiloihin ja -palveluihin ja liikkumisessa painotetaan joukkoliikennettä, pyöräilyä ja kävelyä.

Perinteisempääkin kiertoajatteluakin on tarjolla: tsekkaa esimerkiksi Skanssin kauppakeskukseen kesällä 2023 avautunut Reuseful second-hand -liike.


Yllä Skanssin kauppakeskuksen maisemia

Polkujuoksua, frisbeegolfia vai luontoseikkailua?

Skanssi sopii erinomaisesti ulkoilun ystävälle, sillä vehreässä ympäristössä on suuri määrä metsäteitä ja -polkuja. Alueen ympärillä on Levonhaan metsä, Skanssinmäen harjualue, Skanssinmetsä ja keskellä Skanssin keskuspuisto. Skanssin läpi kulkee suosittu pururata, jota pitkin pääsee länteen Katariinanlaakson kautta Ispoisten kuntoreitille ja Luolavuoreen. Itään vievä reitti jatkuu Lehmusvalkamaan asti ja Lausteen kuntoradan kautta Kaarinan keskusurheilukentälle.

Lähellä on myös Lausteen valtavan kokoinen frisbeegolf-rata. Treenikirjon voi viimeistellä kauppakeskus Skanssista löytyvällä kuntosalilla.

Ja jos ihan omatoiminen urheilu kyllästyttää, voit vierailla Flowparkissa, joka on Suomen suurin seikkailupuisto. Puistossa on 19 seikkailurataa sekä lähes 140 erilaista tehtävää, joista löytyy puuhaa kaikenikäisille ja -tasoisille seikkailijoille.

Aktiivisen ja ympäristötietoisen Skanssi

Skanssiin rakentuu biodiversiteettipuisto, joka on uudenlainen lähestymistapa vastata luontokatoon ja lisätä luonnon monimuotoisuutta urbaanilla viheralueella. Biodiversiteettipuisto eroaa perinteisistä luonnonsuojelualueista siten, että siellä monimuotoista luontoa ei vain suojella vaan myös lisätään aktiivisesti.

Puistoista kehitetään myös kaupunkilaisille houkutteleva oleskelualue, jossa luonnosta voi oppia. Vaihtelevan luontonsa ansiosta Skanssi soveltuu pilottikohteeksi erinomaisesti, sillä siellä on eri-ikäisiä metsiä, pieni vesialue, hiekkapohjaisia rinteitä, entistä sorakuopan pohjaa, uudempaa kasvillisuutta, vanhaa pihapiiriä ja uutta maisemapeltoa. Biodiversiteettihankkeessa luodaan uusia toimintamalleja muun muassa avointen ja metsäisten sekä asutettujen elinympäristöjen kehittämiseen ja parantamiseen.

Uusinta tekniikkaa

Skanssiin muuttaa 2030-luvun alkupuolelle mennessä noin 8 000 asukasta, jotka pääsevät nauttimaan paitsi vehreästä ympäristöstä myös uusista asumisteknisistä ratkaisuista. Skanssin kaksisuuntainen kaukolämpöverkko tulee tiettävästi olemaan ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. Se mahdollistaa kiinteistössä tuotetun lämmön myymisen laajempaan jakeluun ja uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäämisen lämmön tuotannossa.

Skanssissa on tavoitteena tutkia ja kehittää myös erilaisia paikallisen lämmöntuotannon ratkaisuja kuten esimerkiksi maalämpöratkaisuja, energiapaaluja, aurinkokeräimiä, jäähdytyksen lauhdelämpöä ja lämmön varastointia. Myös kaupunginosan hulavesien hyödyntäminen esimerkiksi kasvien kastelussa on uusinta uutta.

Hyväntuulinen ruskeatukkainen ja parrakas mies hymyilee kameralle päällään harmaa pikkutakki ja taustalla kesäistä puistoa.

Skanssi on kuin Turku pienoiskoossa

Toisen polven turkulainen, Kajanderin Kimmo, on sitä mieltä, että Skanssista löytyy kaikki se, mikä löytyy Turun keskustastakin! Etkö usko?

Lue juttu

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Vapaat vuokra-asunnot | Skanssi

Toimintaa nuorille, palveluita kaikille

Sen lisäksi että Skanssi on kauppakeskus myymälöineen ja ravintoloineen, palvelee siellä myös Monitori. Se on Turun kaupungin, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja Kelan yhteinen palvelupiste. Monitorissa tarjolla on muun muassa julkisen liikenteen lippuja, kalastuslupia, Kelan palveluita ja perheneuvontaa. Monitorissa palvelee myös kirjasto ja sieltä voi ostaa nuorisotyöpaja Fendarin tuotteita.

Kauppakeskus Skanssin toisessa kerroksessa sijaitsee nuorisotila, jossa voi tavata kavereita, pelata ja harrastaa koulutettujen nuorisotyöntekijöiden ohjauksessa. Osallistumiseen ei tarvita kuin mielenkiintoa, 9-18 vuoden ikä ja nuorisokortti. Kortti on ilmainen ja sen voi hankkia mistä tahansa nuorisotilasta.

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Skanssiin? Löydä elämäsi koti.

Selaile vapaita vuokra-asuntoja