Elämää sopusoinnussa luonnon kanssa

Vuokra-asunto kotoisasta Hyrylästä

Tervetuloa eloisaan Hyrylään, Tuusulan keskukseen! Hyrylästä löytyy kaikki arjessa tarvittava: päiväkodit, koulut sekä paljon harrastusmahdollisuuksia. Hyrylän ylpeys on alueelle rakentuva Rykmentinpuisto - tulevaisuuden kyläkaupunki, jossa eletään kotoisasti taajamassa sopusoinnussa luonnon kanssa. Hyrylästä löydät juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan vuokrakodin.

Hyrylä sijaitsee lähellä Tuusulanjärven eteläpäätä, noin 25 km Helsingistä ja 5 km Keravalta, eikä Helsinki-Vantaan lentokenttäkään ole kaukana. Alueella on päivittäispalvelut terveyskeskuksesta ruokakauppoihin sekä paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia noin 23 000 asukkaalle.

Varuskunnasta kunnan keskukseksi

1800-luvun alussa Hyrylä oli aivan tavallinen maalaiskylä, jonka kehityksen lähtölaukauksena oli varuskunnan perustaminen 1850-luvulla. Vähitellen varuskunnan ympärille asettui kauppiaita ja käsityöläisiä. Helsinki-Hämeenlinna rautatien valmistuminen 1862 lisäsi entisestään alueen vetovoimaa. Radanvarren kylässä teollisuus veti paikalle työvoimaa, kauppa kävi ja käsityöläisiä tarvittiin. Eikä kehitys ei ole sen koommin pysähtynyt.

Kulttuuria, koulutusta ja kädentaitoja

Hyrylässä voit opetella uusia taitoja iästä riippumatta.

Tuusulalaisen kuvittaja Martta Wendelinin mukaan nimetty päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta ja alakouluja (joista yksi on ruotsinkielinen) on useampia. Yläkouluja on kaksi ja Tuusulan lukiossa on tarjolla sekä musiikin ja kuvataiteen että urheilun linjat.

Syksyllä 2023 valmistuneessa lukio- ja kulttuuritalo Moniossa toimivat saman katon alla lukion lisäksi Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto ja Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut. Moniossa toimiva Tuusulan Opisto järjestää kaikille avointa opetusta esimerkiksi kädentaitojen, kielten, liikunnan, musiikin, taiteiden ja kuvataiteen perusopetuksen parissa. 450 vuosikurssista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Ja jos tässä ei vielä tarpeeksi, lisää pääomaa voi hankkia pääkirjastosta, joka sijaitsee Tuusulanväylän toisella puolella. Sielun ravintoa voi ammentaa myös lähellä sijaitsevista Tuusulan Rantatien kulttuuri- ja luontokohteista.

Upouudet vuokrakodit Hyrylässä

Hyrylään on valmistunut uusia vuokra-asuntoja Patterinpuiston perinteikkäisiin maisemiin. Tutustu koteihin nyt!

Löydä elämäsi koti

Harrasta melkein mitä vaan

Tuusula on harrastajan unelmapaikka, jossa panostetaan erityisesti nuorten kulttuuri- ja liikuntakasvatukseen. Monenlaisia liikunnallisia ja taiteellisia vapaa-ajanviettotapoja pääset testaamaan erilaisissa ryhmissä, kerhoissa ja tapahtumissa.

Tuusulan hallinnollisesta keskuksesta, Hyrylästä, löydät lukio- ja kulttuurikeskus Monion, jossa voit harrastaa kuvataiteita sekä nauttia konserteista ja näytelmistä. Hyrylässä sijaitsee myös uimahalli, ja itse asiassa urheilijalle Tuusula on oikea napakymppi: on vaikea löytää lajia, jota ei tässä kunnassa pääsisi harrastamaan. Tuusulan yhdistyssivuilta voit etsiä oikean seuran ja oikeaa seuraa juuri sinulle.

Luontoreittejä, vesistöjä ja liikenneyhteyksiä

Tuusulan seudun luonto- ja ulkoilualueilla pääset vapauttamaan sisäisen eränkävijäsi tai voit ihan vaan lenkkeillä. Kurkkaa aluekohtaiset ulkoilureitit, vaellusreitit ja tutustu lähimetsiin Tuusulan sivuilla.

Kaipaatko paikkaa veneellesi? No sekin onnistuu.

Tuusulaan pääset helposti julkisilla, kunta kun on osa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymää (HSL). Saavu paikalle junalla, linja-autolla tai lentokoneella (Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee vain 15 minuutin päässä Tuusulan keskuksesta, Hyrylästä). Jokelassa on vilkas rautatieasema, jonne saapuu junia Hämeenlinnan ja Helsingin suunnista, ja Keravan ja Järvenpään asemilta on Tuusulaan noin kymmenen minuutin matka. Tuusulanväylää pitkin pääset omalla autolla sujuvasti kohti niin Helsingin keskustaa kuin kehäteitä.

Tuusulassa on vielä paljon muutakin. Tutustu kuntaan Tuusulan omilla sivuilla.

Vapaat vuokra-asunnot | Hyrylä

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Hyrisetkö Hyrylälle? Löydä elämäsi koti.