Persoonallista arkkitehtuuria ja historiaa puistomaisessa Keski-Vuosaaressa

Itä-Helsingin Vuosaareen kuuluu useita eri vuosikymmeninä rakennettuja alueita. Vuosaaren rakentaminen lähiöksi alkoi 1960-luvulla nykyisen metroaseman pohjoispuolelta vehreästä Keski-Vuosaaresta, joka tunnetaan myös nimellä Vanha Vuosaari.

1. Puistoja ja luonnonsuojelualueita

Keski-Vuosaaren sijainti lähellä merta takaa alueen asukkaille luonnonläheiset kotikulmat. Kauempana merestä on lisääkin valinnanvaraa ulkona viihtyvälle. Mustanlahdentien ja Kivisaarentien väliselle alueelle jäävässä Ilveskorvenpuistossa voi vaikka istahtaa piknikille tai lenkkeillä viehättävän Kangaslammen ympäri.

SATOn talo Venemestarintiellä
SATOn iloisen keltaiset matalat kerrostalot Venemestarintiellä edustavat Vanhaa Vuosaarta.

Korkeampaa sykettä ja vaihtelua maisemiin saa kapuamalla 60 metriä korkealle Vuosaarenhuipulle. Entisen maantäyttöalueen korkeimmalla kohdalla on näköalapaikka, josta avautuu näkymä läheiseen Vuosaaren satamaan.

Vuosaaren pohjoispuolella sijaitsevalla Mustavuoren luonnonsuojelualueella pääsee tutustumaan niin upeaan lehtokasvillisuuteen kuin historialliseen juoksuhautojen ja luolien muodostamaan metsien miesten majakylään.

Vuosaaren vapaa asunnot | SATO

2. Persoonallista arkkitehtuuria

Vanhan Vuosaaren kerros- ja rivitalot on rakennettu pääosin 1960-luvulla, jolloin lähiön taloryhmät rakennettiin alueelle väljästi kumpuilevaan ja metsäiseen maastoon.

Joukosta löytyy myös tavanomaisesta poikkeavaa arkkitehtuuria, kuten Ulappasaarentien terassitalot. Alueen maamerkkinä on suojeltu 1970-luvulla rakennettu lämpökeskus, jonka piippu kohoaa korkealle talojen välissä.

Ulappasaarentien terassitalo
Terassitalo Ulappasaarentiellä. Teuvo Kanerva/Museovirasto

3. Mainiot palvelut

Keski-Vuosaaresta löytyy kävelyetäisyydeltä muun muassa ruokakauppa, apteekki, päiväkoteja ja kouluja. Lisää palveluita on saatavilla lähempänä Vuosaaren metroasemaa, jonka lähellä sijaitsee esimerkiksi ravintoloita, kauppakeskus Columbus, Vuotalo ja Vuosaaren urheilutalo.

Vuosaaressa riittää valinnanvaraa liikkujalle, sillä alueella on myös melontakeskus, skeittipuisto, urheilukenttä, golfkenttä ja jäähalli.

Löydä koti Vuosaaresta | SATO

Tutustu uudempaan Vuosaareen: Aurinkolahti sijaitsee luonnon ja kaupungin syleilyssä »

Lähteet: myhelsinki.fi, vuosaari.fi, vihreatsylit.fi, uuttahelsinkia.fi

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin