Loft-koti vehreässä Talissa?

Miltä tuntuisi viettää joulu uudessa kodissa, jonne voi tuoda hieman korkeammankin joulukuusen? Vanha kutomo Pitäjänmäen Talissa on kunnostettu valoisiksi, loft-henkisiksi asunnoiksi. 

Minkälainen historia talolla on?

Kutomotehtaan suunnitteli arkkitehti Erkki Huttunen, jonka tuotantoon kuului useita merkittäviä teollisuus- ja liikerakennuksia. Tehtaan ensimmäiset piirustukset ovat vuodelta 1945. Nelikerroksisessa tehdasrakennuksessa sijaitsivat kutomon lisäksi muun muassa pakkaus- ja lähetystilat, laboratorio, toimistotiloja ja tarkastamo. Helsingin Puhelinyhdistys osti rakennuksen 1950-luvulla. SATO hankki kiinteistön omistukseensa vuonna 2014 Elisalta eli entiseltä Puhelinyhdistykseltä.

Miten talon uudistaminen sujui?

Helsingin kaupunki koki varsin positiivisena asiana, että SATO ryhtyi suunnittelemaan ja peruskorjaamaan Kutomotien suojelukiinteistöä asuinkäyttöön. Kaavaprosessi sujui mutkattomasti yhteistyössä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

 

Minkälaisia huoneistotyyppejä talossa on?

Kutomotie 14:sta sijaitsevassa talossa on 15 yksiötä, joista 12:ssa on parvi, 44 kaksiota, joista neljässä on parvi sekä neljä kolmiota. Asuntojen koot vaihtelevat 34–54 neliön välillä.

Kenelle kodit on suunniteltu?

Kompaktit asunnot sopivat mainiosti yksin asuville, pariskunnille ja pienille perheille, jotka arvostavat persoonallista asumista.

Miten vanhan kutomon henki näkyy kodeissa?

Talossa on erilaista rouheutta kuin uusissa kohteissa. Vanhoja palkkirakenteita on säilytetty, ja alkuperäiset ikkunalaudat on kunnostettu. Korkeita tiloja on hyödynnetty rakentamalla osaan asuntoja tilavat parvet.

Minkälaisia loft-asunnot ovat?

Loft-asunnoissa riittää huonekorkeutta: tilavilla parvilla mahtuu jopa seisomaan. Parvia voi käyttää esimerkiksi makuu- tai työtiloina, ja ne on varustettu kaapistoilla. Parvet lasketaan asunnon pinta-alaan.

Minkälaisia materiaalivalintoja asunnoissa on suosittu?

Yleisväritys on rauhallinen ja vaalea. Seinät ovat valkoisia, mutta asunnoissa on käytetty siniharmaita tehosteseiniä. Laminaatti on saarnin väristä. Keittiöissä kaapistot ovat valkoisia, työtasot tummaa laminaattia ja kaapistojen ja työtasojen välitilat ovat kosteuden kestävää levyä, joka on asunnosta riippuen joko oranssi, sinivihreä, siniharmaa tai valkoinen. Asunnot ovat valoisia, sillä ikkunat ovat suuria. Kylpyhuoneissa on punavalkoiset shakkiruutukuvioiset lattiat.

SATO Kutomotie

Minkälainen vuokrataso kohteessa on?

Keskimääräinen neliöhinta on hieman alle 25 euroa.

Mitkä ovat Talin parhaat puolet?

Talissa on monipuoliset ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet. Valimon ja Pitäjänmäen juna-asemat sijaitsevat molemmat noin kilometrin päässä, ja läheltä kulkee useita busseja, myös poikittaisyhteydet ovat toimivat. Pyöräilyväylästö on erinomainen, ja talossa on lämpimät pyörien säilytystilat.

Koska asuntoihin pääsee muuttamaan?

Joulukuun 2016 alusta. Asuntoja voi hakea täältä: https://www.sato.fi/fi/loyda-koti

Juttua varten on haastateltu investointipäällikkö Anna Kulkkia ja kiinteistökehitysjohtaja Maarit Tuomaista Satolta.

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin