Ihanasti sopiva asumisratkaisu

Ida ja Jari etsivät kotia, joka olisi askeleen lähempänä omistusasumista, mutta muutosjoustavampi. Vastaan tuli SATO JoustoKodin mainos, ja nyt Ida kertoo, mikä osaomistusasumisessa ihastuttaa.

Ida ja Jari Vlasoff muuttivat SATO JoustoKotiin kahden kissansa, Hansin ja Fritzin kanssa kesäkuun lopussa. Talin alue Helsingissä oli pariskunnalle jo ennestään tuttu, joten oli ilo löytää toiveita vastaava koti juuri Talin liikuntapuiston laidalta.

”Olemme tykänneet tästä Helsingin ja Espoon rajaseudusta. Täältä on tosi hyvät kulkuyhteydet julkisilla ja kivat ulkoilumahdollisuudet. Sitten kun ihana koti löytyi, niin sehän lisäsi Talin vetovoimaa entisestään”, Ida kertoo.

Asumisoikeusasunto, omistusasunto vai osaomistusasunto - kas siinä pulma

Ida ja Jari ehtivät etsiskellä uutta kotia puolisen vuotta, kun JoustoKodin mainos tuli vastaan sosiaalisessa mediassa.

Tutustu SATO JoustoKotiin | sato.fi

”Näytin ilmoitusta Jarille, ja ryhdyimme tutustumaan asiaan tarkemmin. Pääsimme katsomaan asuntoa nopeasti, ja päätös oli sen jälkeen helppo tehdä”, Ida sanoo.

"Olimme etsineet asumisoikeusasuntoa, joten JoustoKoti sopi meidän tarpeisiimme tosi hyvin."

”Halusimme askeleen lähemmäs omistusasumista, mutta joustavuus oli meille tärkeää. Meillä on työt, joiden toimipiste voi muuttua ja työmatka voi kasvaa yhtäkkiä reilustikin. Siksi on hyvä, että tarpeen tullen asuntoa on helpompi vaihtaa”, Ida jatkaa.

Tassua päälle täydellinen koti

Pariskunta on jo tykästynyt uuteen kotiin, vaikka osa huonekaluista vielä puuttuu. Myös Hans ja Fritz ovat viihtyneet mainiosti.

”Kissat löysivät heti paikkansa parvekkeelta. Siellä ne köllöttelevät ja nautiskelevat päivät pitkät”, Ida naurahtaa.

Ida on jo ehtinyt suositella JoustoKotia ystävilleenkin.

”Minusta JoustoKodin tyyppinen ratkaisu sopii heille, joilla on jo jonkin verran säästössä, mutta ei ihan vielä ole varma, haluaako ostaa oman asunnon.”

”Ja on kyllä aivan ihanaa asua ihan uudessa, vastarakennetussa talossa”, Ida sanoo.

Ida ja Jari parvekkeella, Fritz-kissa Jarin olkapäällä.
Hans (Idan sylissä) ja Fritz ovat antaneet uudelle kodille hyväksyntänsä.

Mikä ihmeen JoustoKoti?

  • SATO JoustoKoti on uusi osaomistuksen muoto, jossa pääset pienellä alkupääomalla käsiksi unelmiesi kaupunkikotiin heti kaupat tehtyäsi.
  • Viiden vuoden osaomistusajan jälkeen voit lunastaa asunnon kokonaan itsellesi. Voit myös myydä osuutesi takaisin SATOlle ja joko muuttaa kokonaan pois tai jäädä asumaan tuttuun kotiin vuokralle.
  • Ensimmäiset SATO JoustoKodit valmistuivat kesäkuun 2020 alussa Taliin. Talin Estelle on 8-kerroksinen tiiliverhoiltu talo, jossa on 36 SATO JoustoKotia, kompakteista yksiöistä 4h+kt+s -asuntoihin.

Tutustu ja ihastu SATO JoustoKotiin »

Tutustu taliin | SATOn kotikulmat

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin