Asiakaspalvelun kysytyimmät: Naapuri metelöi, mitä voin tehdä?

Julkaistu

12.6.2018

Kirjoittaja

SATO

Kuvat

SATO

Jos naapurinsetä luukuttaa gramofonia tai alakerran hauva haukkuu koko päivän, ota asia ensin puheeksi asianosaisen kanssa. Jos metelöinti on häiritsevää ja jatkuvaa, tee häiriöilmoitus.

Kun naapurista kuuluu meteliä, esimerkiksi kovaäänistä musiikkia, kannattaa ottaa asia ystävällisesti puheeksi naapurin kanssa vaikkapa seuraavana päivänä. Voi olla, ettei naapuri ole ymmärtänyt aiheuttaneensa melua.

Samoin kannattaa käydä soittamassa ovikelloa, jos naapurin koiralla on tapana haukkua, kun omistajat eivät ole kotona. Voi olla, että omistajat eivät tiedä siitä.

Jos metelöinti on häiritsevää ja jatkuvaa, voit tehdä häiriöilmoituksen.

Jos häiriö on äkillinen ja vakava, on hyvä soittaa poliisille, jotta tilanne saadaan rauhoitettua nopeasti. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112. Poliisi ei kerro käynneistään SATOlle, joten jos häiriö on jatkuvaa, kannattaa napata palvelupäällikköä hihasta tai soittaa meille asiakaspalveluun, jotta tieto kulkee SATOon asti.

Kodikkain terveisin

SATOn asiakaspalvelu

P.s. Tiesitkö, että meillä naapuriristiriitoja ratkoo oma asumisneuvoja. Jos asumisneuvojan apu kiinnostaa, asiakaspalvelumme välittää hänelle viestin.
Lue asumisneuvonnasta lisää »

Oletko vaihtamassa asuntoa? Täytä SATOn asuntohakemus