Peruskorjatussa kodissa yhdistyy uuden ja vanhan parhaat puolet

Siistit ja raikkaat pinnat, mutta vanhan talon pohjaratkaisu. Uudenveroinen koti, jossa ei tarvitse odotella pihan valmistumista. Peruskorjatussa vuokra-asunnossa saa modernit ratkaisut yhdistettynä menneiden vuosikymmenten henkeen.

Heidi Lauttamus muutti avopuolisonsa ja koiransa kanssa Vantaan Hakunilaan syksyllä 2019. Sopiva kaksio löytyi vuonna 1970 valmistuneesta, kokonaisvaltaisen remontin läpikäyneestä talosta Raudikkokujalta.

”Meillä oli toiveena löytää ihan uusi tai remontoitu vuokra-asunto, joka olisi siisti ja hyvällä sijainnilla”, Heidi kertoo.

”Olen muuttanut monta kertaa ja oli ihanaa muuttaa tällä kertaa asuntoon, jossa ei ole kenenkään muun jälkiä. Ei tarvinnut ryhtyä heti siivoamaan, kun kantoi tavarat sisään”, muistelee Heidi muuton tunnelmia.

Heidin koti Hakunilassa | SATO
Heidin koti Hakunilassa on käynyt läpi perusteellisen remontin.

SATO teki kyselyn peruskorjattuihin taloihin muuttaneille asukkailleen. Valtaosalle kyselyyn vastanneista kotiin tehty kokonaisvaltainen remontti oli jokseenkin tärkeää, mutta ei merkittävimpiä tekijöitä kodin valinnassa.

Kyselyssä peruskorjattujen kotien parhaimmaksi puoleksi koettiin uuden ja vanhan sekoitus. Heidi on samoilla linjoilla.

Minusta se on oikeastaan pelkästään positiivista, että talo ei ole uusi. Oli mahtavaa, että remontti on tehty, mutta kaikki muu on täysin valmista.

"Piha on jo valmiiksi hyvässä kunnossa, eikä tarvitse odotella, että nurmikko ja pensaat kasvavat”, Heidi toteaa.

Ei mikään betoniviidakko

Heidille kodissa on tärkeintä oma rauha ja mahdollisuus käpertyä rentoutumaan työpäivän jälkeen.

”Tämä talo on ihanan rauhallinen, naapurista ei kuulu juurikaan ääniä. Olemme kotiutuneet erinomaisesti”, Heidi kertoo.

Hakunila on toiminut pehmeänä laskuna Tampereelta muuttaneelle Heidille. 3-vuotiaan samojedinkoira Sessan kanssa pääsee nopeasti lenkkipoluille, joita riittää loputtomiin.

”Olen viihtynyt Hakunilassa todella hyvin. Tässä on kaikki peruspalvelut lähellä eläinlääkäriä myöten, ja bussilla ja autolla pääsee helposti joka suuntaan”, Heidi sanoo.

Tämä ei ole mikään betoniviidakko. Ihaninta on, että täällä pääsee helposti rentoutumaan luontoon.

"Lähistöllä on lampaita ja hevosia pellolla. Vähän kuin hyppäisi kaupungista maaseudulle.”

SATOn kyselyyn marraskuun 2020 lopulla vastasi 172 SATOn asukasta.