Vuoden asiakas tarttuu talon töihin

SATOn valitsema vuoden asiakas uskaltaa laittaa itsensä likoon ja hoitaa yhteisiä asioita. Kotitalon toimintaa pyöritetään keittiöpöydän ääressä ja lenkkisaunassa.

Ari-Mikko Kivinen, 60, heilauttaa kättään ja tervehtii ohi kulkevaa asukasta Tampereen Kaukajärvellä. Hetken kuluttua mies kyykistyy morjestamaan iloisesti myös rappuun muuttanutta koiranpentua.

– Lähes kaikki taloyhtiön asukkaat tuntevat minut pihalla, Saarenvainionkatu 9:n asukastoimikunnan puheenjohtaja Ari-Mikko Kivinen sanoo.

Se, että Kivinen palkittiin juuri SATOn Vuoden asiakas 2016 -palkinnolla, tuli miehelle kuitenkin yllätyksenä. Hän valikoitui Vuoden asiakkaaksi aktiivisuutensa ansiosta: Kivinen järjestää tapahtumia niin omassa talossaan kuin Tampereen muissa SATO-taloissa. Talonsa ja sen asuinympäristön huolehtimisen lisäksi Kivinen on saanut myönteistä palautetta muilta asukkailta.

– Palkinto ei olisi voinut mennä parempaan osoitteeseen. Kivinen on henkilönä luotettava, ulospäinsuuntautunut, toimelias ja kaikille ystävällinen, isännöitsijä Leena Laksola sanoo.

 

Viihtyisää asuinympäristöä teemme vain ja ainoastaan itseämme varten.

 

Kukkiva piha palkitsee

Kolmekymmentä vuotta talossa asunut Kivinen lähti heti mukaan talon toimintaan ja aloitti nopeasti myös asukastoimikunnan puheenjohtajana. Kivinen on muun muassa osallistunut oman talonsa ja Tampereen alueen SATO-talojen retkien järjestämiseen. Lisäksi hän on kunnostanut asuintalonsa kerhohuoneen.

– Eräänä kesänä pidimme julkisivuremontin päätteeksi ison pihajuhlan, jossa talomme asukkaille oli tarjolla syötävää, juotavaa ja musiikkiesityksiä, Kivinen sanoo.

Kivinen on aktiivisesti mukana myös pihatoiminnassa. Viimeksi pihalla on kunnostettu lasten leikkivälineitä, muokattu kasvimaata ja rakennettu grillikatoksen kylkeen patio. Pihapiiriin odotetaan vielä lasten kiipeilytelinettä, kaiteita ja kivirappusia.

Rakennusalalla työskentelevän Kivisen mielestä parasta taloyhtiötoiminnassa on ihmisiltä saatu kiitos ja oman työn tuloksen näkeminen. Kesäaikaan tämä tarkoittaa muun muassa pihalla kukkivia värikkäitä ruusuja, pioneja ja syreenejä.

– Jopa naapuritalojen asukkaat ovat tulleet ihmettelemään, miten meillä voi olla näin hieno piha, Kivinen sanoo.

 

Toimivassa taloyhtiössä kaikki ovat mukana hoitamassa yhteisiä asioita.

 

Asukkaiden aktiivisuus on alku ja juuri

Vuoden asiakas -palkinnolla SATO haluaa osoittaa arvostavansa asukkaidensa aktiivisuutta ja heidän työtään asuinviihtyvyyden eteen. SATOn Tampereen aluejohtaja Miikka Karjaluodon mukaan jokainen voi miettiä itselleen sopivia tapoja vaikuttaa yhteisönsä viihtyvyyteen.

– Hyvin helppo tapa osallistua talonyhtiön toimintaan on osallistua asukaskokouksiin, Karjaluoto sanoo.

Kivinen on yhteydessä paitsi taloyhtiönsä isännöitsijään myös SATOn Tampereen aluejohtajaan. Ajankohtaisia aiheita ovat muun muassa kasvavan maahanmuuton seurauksena eri kulttuurien ja kielten kohtaaminen talon arjessa. Puheenjohtajan tehtävä onkin ennen kaikkea kuunnella asukkaita.

Taloyhtiön toimintaan osallistumista Kivinen suosittelee kaikille: toimivassa taloyhtiössä kaikki ovat mukana hoitamassa yhteisiä asioita.

– Viihtyisää asuinympäristöä teemme vain ja ainoastaan itseämme varten. Talkootyöskentely on sitä paitsi mukavaa, Kivinen sanoo.

Naistenpäivänä Vuoden asukkaaksi palkittu Kivinen haluaa nostaa hattua ennen kaikkea asukastoimikuntansa naisille, joihin lukeutuu myös hänen sihteerinä toimiva vaimonsa Heli Kinnunen.

– Ilman heidän työtään pihapiiri olisi aivan erinäköinen. Naiset ovat taloyhtiötämme loppuviimeksi pyörittäneet, Kivinen sanoo.

Miten on, haluaisitko sinä asua SATOkodissa? Katso vapaat vuokra-asunnot »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin