Iloa ja valoa naapureille

Tänä talvena SATO on mukana tuomassa valonpilkahduksia pimeisiin iltoihin Lux Helsingin yhteistyökumppanina. Kutsumme kaikki SATOn asukkaat ja muutkin koti-ihmiset mukaan tekemään yhdessä talvesta valoisampaa. Lämmitä siis kattilallinen glögiä ja kutsu naapurit kylään ideoimaan valotaidetta!

SATOn syksyllä teettämän yhteisöllisyystutkimuksen* mukaan yli puolet vastanneista (51 %) kaipaa naapureiden välille enemmän yhteisöllisyyttä. Lux Helsingin yhteistyökumppanina me SATOssa kannustamme nyt rakentamaan taloistamme valotaidetta iloksi itselle, naapureille, viereisen talon asukkaille ja ohikulkijoille. Haastamme kaikki yhteisöllisyyttä ja naapurilämpöä arvostavat asukkaat #valohaasteeseen.

#valohaaste on valofestivaali Lux Helsingin haaste, jolla kannustetaan tuomaan iloa ja valoa keskelle pimeää. On siis aika kaivaa askartelutarvikkeet, jouluvalot, pöytälamput ja mielikuvitus esille ja ideoida valoteoksia!

Lulu-kissa auttaa projektissa.

Kahden pimeimmän kuukauden, marras- ja joulukuun, ajan asukkaat voivat esimerkiksi kirjoittaa ikkunoihinsa värikkäillä lapuilla viestejä ja muodostaa kuvioita. Pienin positiivisin viestein kannustamme toisiamme ja vahvistamme yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä. ”Sinä et ole yksin.”

Kutsu kylään naapurit ja kaverit tai järjestä iltama kerhohuoneessa – näyttävän teoksen voi tuunata vaikka koko kerrostalon voimin!

Tässä yksi esimerkki toteutustavasta:

Voit osallistua valohaasteeseen näin:

1. Rakenna oma valotaideteos yhdessä naapureiden tai perheen kera. Teos voi olla, millainen ikinä haluat! SATO julkaisee vinkkejä valotaiteeseen kotona.fi-sivustolla, pysy kuulolla! Valohaastetta voi seurata myös Lux Helsingin Facebook-sivulla.

2. Jaa kuva, video tai GIF sosiaalisessa mediassa hashtagia #valohaaste käyttäen.

SATO tarjoaa valohaasteen valokuvakilpailuun palkinnoksi 3 kpl 100 euron S-ryhmän lahjakortteja, joilla voittajat voivat ostaa valoa kotiin!


SATO on Helsingissä 6.–10.1.2018 järjestettävän valofestivaali Lux Helsingin yhteistyökumppani.

*SATO toteutti yhteisöllisyys-kyselyn Pulssi-asukaspaneelissa lokakuussa 2017. Kyselyyn vastasi 379 asukasta.