Sompasaaren Priki tarjoaa modernia asumista meren äärellä

Merellinen ja sijainniltaan loistava Sompasaaren Priki on modernin asujan valinta. Prikissä on yhteensä kuusitoista valmiina myytävää omistusasuntoa, jotka ovat pohjaratkaisuiltaan avoimia ja valoisia. Koteja löytyy 76,5 neliöisestä kolmiosta aina hulppeisiin ylempien kerrosten 114,5 neliöisiin 5h+kt+s -asuntoihin.

SATOn tila- ja suunnitteluratkaisujen asiantuntija Mari Filipoff, tiimivetäjä Katja Grönroos ja rakennuttaja-asiamies Leena Kauppila kertovat Sompasaaren Prikin rakentamisesta, sen upeasta suunnittelusta ja kohteessa tehdyistä vastuullisista valinnoista.

Valmis koti odottaa

SATO on rakennuttanut koteja Suomessa yli 80 vuotta ja SATOn omistuksessa on lähes 26 800 vuokrakotia Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. Vuosittain valmistuu noin 1 000 uutta SATOkotia. SATOkoti myydään valmiina eikä tulevaa kotia tarvitse hahmottaa pohjapiirrosten avulla. Vastassa on valmis kokonaisuus.

”Asuntoon ei tarvitse sitoutua rahallisesti ennen kuin näkee mitä ostaa”, Katja kertoo.

Sompasaaren Prikin tarina alkoi vuonna 2019. Mari ja Leena ovat olleet projektissa mukana alusta asti. Katja astuu kuvioihin kotien myyntivaiheessa. Priki on ainutlaatuisen moderni koti, jossa merelliset maisemat kohtaavat kaupunkiasumisen parhaat puolet. Valoisat omistusasunnot herättävät sisäisen sisustajan kalustamaan avoimet huoneet omalla tyylillä.

Katja Grönroos hymyilee kameraan SATOtalon käytävällä.
Katja Grönroos vastaa Sompasaaren Prikin omistusasuntojen myynnistä yhdessä tiiminsä kanssa.

”Toisin sanoen: avaimet käteen ja sisustamaan”, Katja toteaa hymyillen.

”Asukas saa elinkaareltaan pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät aikaa, niin ylläpidon kuin designin osalta.”

Palvelut lähellä

Mari ja Katja toteavat, että Sompasaari on sijaintinsa puolesta loistava valinta uudeksi kotipaikaksi. Prikiin muuttava saa nauttia valmiista palveluista aivan uuden kodin lähettyvillä. Päiväkoti, koulu ja päivittäistavarakauppa eivät ole kaukana ja kävelymatkan päässä sijaitsee myös kauppakeskus Redin ja Kalasataman runsas palvelutarjonta.

Lisäksi alue kehittyy jatkuvasti niin liikenneyhteyksien kuin palveluiden suhteen. Prikin alakertaan on tulossa yksi liiketila, joka elävöittää korttelia. Sompasaaren sillan valmistuttua kulkeminen on entistä helpompaa.

”Otamme huomioon asukkaidemme tarpeet ja toiveet.”

Ajattomat pintamateriaalit koristavat Prikiä

Suuret ikkunat tulvivat valoa avoimeen pohjaratkaisuun. Eteisen peiliovikaapit lisäävät tilan tuntua entisestään. Kylpyhuoneen seinälaatat ovat kiiltävän valkoiset ja lattialaatta on kuparin sävyinen.

”Materiaalit valittiin ajattomuuden ja kestävyyden mukaan. Neutraali sävymaailma ja valkoiset kaapistot sopivat moneen eri tyyliin”, Mari kertoo. Mari teki valinnat yhdessä arkkitehdin kanssa.

Keittiön valkoinen komposiittitaso on sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan loistava valinta, sillä se hylkii likaa ja bakteereja, mutta istuu samalla moneen sisustukseen. Muuten vaaleassa huoneessa keittiön välitila saa katseet kääntymään. Mari kertoo, että koteihin haluttiin hieman rouheaa loft-tyyliä, joten huoneistosta riippuen välitila on joko harjattua kuparia tai alumiinia.

”Trendit elävät, mutta laadukkaat pinnat ovat aina muodissa.”

Upea, lakattu tammiparketti valittiin sen ajattomuuden vuoksi. Luonnonpuu ei mene muodista, vaan se sopii niin moderniin kuin boheemiinkin sisustukseen.

”Kulmahuoneisto on hulppea ja ihanan valoisa.”

Käytävät ja Prikin ulkopinnat ovat saaneet myös alueelle sopivan tyylin, jossa on mukana ripaus loftimaisuutta. Näyttävät merensiniset seinälaatat huokuvat alueen merellisyyttä sisääntulokäytävän seinällä. Pyykinpesutilan ja sisääntulon välillä on suuri ikkuna, joka tuo sisälle kauniisti valoa. Yhteistilojen saunan pesuhuone sai puolestaan räväkän turkoosin seinälaatoituksen, joka erottuu edukseen.

Vastuullisia valintoja

SATOkodin vastuullisuus näkyy suunnittelussa, rakennuttamisessa, korjauksissa sekä asumisessa. Priki ei ollut poikkeus, sillä alusta asti vastuullisuus on kävellyt käsi kädessä valintojen kanssa. Mari kertoo, että pinnat valittiin kestävyyttä ja laadukkuutta silmällä pitäen. Esimerkiksi kylpyhuoneisiin asennettiin SATOn Kide-malliston kalusteet, sillä ne kestävät kovaa kulutusta ja ennen kaikkea kosteutta.

Asunnoissa on SATOn omat jätevaunut, joiden kantavuus on jopa 70 kiloa. Mari kertoo, että jätevaunujen kestävyys varmistaa pitkät huoltovälit. Tuotekehityksen ja -hankinnan asiantuntija Jonna Röynä on suunnitellut jätevaunut, joissa on eriväriset astiat erilaisille roskille. Jätteiden lajittelu on huomioitu myös asuntojen ulkopuolella. Prikin korttelin jätteiden imujärjestelmä takaa asukkaille helpon ja siistin tavan lajitella roskat oikeisiin keräyspisteisiin.

”Jätteiden imujärjestelmän vuoksi alueella ei aja yksittäisiä jäteautoja, mikä myös vähentää päästöjä”, Leena lisää.

Yhteisöllisyys osana suunnittelua

Sompasaaren Prikissä asukkaat hyötyvät yhteisistä pyykinpesu- ja kuivaustiloista, kerhotilasta sekä saunasta. Asukkaat voivat varata kerhotilan ja saunan omaan käyttöönsä. Tilat ovat loistavat esimerkiksi juhlien järjestämistä ajatellen. Lisäksi Prikin yhteispiha toimii asukkaiden kokoontumispaikkana, jossa on mukava viettää aikaa.

Asukkaat eivät tarvitse omaa autoa alueella, sillä Sompasaarelta löytyy yhteiskäyttöautoja. Jos kuitenkin muuton mukana tulee myös auto, voi sen parkkeerata kätevästi pihakannen alla sijaitsevaan parkkihalliin.

Sompasaaren Priki ihastuttaa

Sompasaaren Priki on upea kokonaisuus. Huoneistojen valoisuus, merelliset maisemat, kotien pohjaratkaisut sekä pinnat ovat kodin parhaita puolia. Lisäksi sijainti on loistava palveluiden ja julkisen liikenteen puolesta.

Etsitkö omaa kotia, joka on heti valmiina? Sompasaaren Priki voisi olla juuri se mitä etsit.