5 vinkkiä, joilla pidät eteisen aisoissa

Kun eteinen on järjestyksessä, arki sujuu helpommin. Poimi ohesta viisi osuvaa vinkkiä eteisen ylläpitoon

Eteistä kutsutaan usein kodin käyntikortiksi: Kun vieras astuu sisään, hän näkee eteisen ensimmäisenä. Ensivaikutelma on tärkeä, mutta eteisen siistinä pitäminen helpottaa ennen kaikkea arkiasumista. Järjestys takaa, etteivät vaatteet tai pinnat tahriinnu ja kaikki löytyvät helposti kiireelläkin lähtiessä.

1. Avaimille oma koti

“Missä avaimet ovat?” on yleinen kotoa lähtijöitä kiusaava kysymys. Jotta avaimet eivät hukkuisi, nimeä yksi pieni kori avainkoriksi. Sinne on kaikkien asukkaiden helppo heittää nippu kotiin tultaessa.

Koreista on hyötyä muunkin eteisen pikkutavaran säilytyksessä: esimerkiksi pipot ja huivit pysyvät koreissa hyvässä järjestyksessä.

2. Kengät koloihinsa

Kengille puolestaan kannattaa hommata vedettävät kenkälaatikot, joissa isommankin asukaskunnan jalkineet pysyvät siististi rivissä eivätkä kerää pölyä ympärilleen. Muista karsia käyttötavaraa vuodenajan mukaan: talvikengät ja -vermeet voi vaivatta heittää varastoon kesäksi ja toisin päin.

3. Huomioi lapset

Perheen pienimmät ovat usein suurennuslasin alla, kun eteisen lattialta löytyy sikinsokin pikkuisia likaisia kenkiä tai takkeja. Lasten takeille kannattaakin nikkaroida omat koukkunsa sellaiselle korkeudelle, että he ylettyvät itse ripustamaan takkinsa.

Lapsille tulee huomioitu ja hyvä olo, kun heidän tavaroillaan on oma paikkansa eteisessä.

4. Vaihtomatto varalle

Loska- ja kurakeleillä ovimatolle kuivumaan jätetyt kengät likaavat maton hetkessä. Ovimaton puhtaanapito on kuitenkin tärkeää eteisen siisteyden kannalta. Onkin hyvä omistaa kaksi tai kolme ovimattoa: kun yksi on pesussa, voi toisen heittää tilalle.

Huom! Muista aina ravistella ovimatto puhtaaksi pikkukivistä ennen pesukoneeseen heittämistä.

5. Pienet arjen toimet

Kun teet muutaman ryhtiliikkeen pari kertaa viikossa, eteinen pysyy puhtaana ja selkeänä. Nosta postit heti kun ne tipahtavat luukusta, etteivät ne jää kuraiselle ovimatolle, pyyhi aina rikkalapiolla pikkukivet lattialta niiden ilmestyttyä ja pyyhkäise lattia puhtaaksi heti, jos siihen joutuu kuraa tai muuta likaa.

Lukaise täältä SATOn siivousohje erilaisille pinnoille »

Kun eteinen pysyy puhtaana, kotoa on helppo lähteä ja mikä parasta - sinne on ihana palata.

Linkki vuonna 2020 valmistuneisiin vuokra-asuntoihin

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin