DIY: Näin teet harjanvarsista valokoristeen parvekkeelle

Kyllä vain, harjanvarsista syntyy näyttävä valokoriste! Se on helppo askarrella, sillä et tarvitse kuin harjanvarsia, juuttinarua, rautalankaa, sahan ja ulkokäyttöön sopivaa ledivalonauhaa. Valoteos on omiaan vuokra-asunnon parvekkeella, sillä sitä ei tarvitse kiinnittää seinään.

Valokoristeeseen tarvitset 7–10 harjanvartta, joiden halkaisija saisi olla noin 2,5 senttiä ja pituus 1,5 metriä. Varsien määrä vaikuttaa koristeen kokoon, joten mittaa parvekkeesi leveys ennen ostoksille lähtöä. Lisäksi tarvitset juuttinarua, rautalankaa, sahan sekä ulkokäyttöön sopivan LED-valosarjan.

Jos kotoa ei löydy sahaa, voit käyttää tukivarsina katkaistun harjanvarren sijasta paksuja puunoksia. Muista kuitenkin kuivattaa oksia viikon verran kylpyhuoneen lattialla sanomalehden päällä, jotta ne eivät tahraa pintoja.

Tee näin:

  1. Levitä lattialle sanomalehtiä tai askartelualusta suojaksi.

  2. Asettele harjanvarret lattialle siten, että harjojen päädyt ovat seinää vasten. Näin saat pidettyä varret suorassa. Jätä yksi harjanvarsi sivuun.

  3. Jätä jokaisen varren väliin noin kahdeksan senttiä tyhjää tilaa.

  4. Sahaa sivuun siirretty varsi keskeltä poikki.

  5. Aseta sahatut pätkät poikittain koristeen ylä- ja alaosaan. Niiden tarkoitus on vahvistaa koristetta ja pitää varret halutussa muodossa.

  6. Sido rautalangalla harjanvarsien kappaleet toisiinsa.

  7. Sido lopuksi juuttinaru rautalangan ympärille. Se näyttää kauniimmalta ja suojaa samalla seinää naarmuilta. Jos käytät pelkkää rautalankaa, laita koristeen taakse muovia tai muita pehmusteita suojaksi.

  8. Koristele harjanvarret haluamallasi tyylillä ja ledivaloilla. Kokeile esimerkiksi kuvan ihanaa jouluista asetelmaa.

Kuvassa harjanvarsista tehty valoteos parvekkeelle.
Sido tukikappaleet tiukasti kiinni rautalangalla harjanvarsiin.

Vinkki: Voit myös halutessasi maalata harjanvarret mieleisellä värillä ja piristää parvekettasi uusilla sävyillä.

Niksit jouluiseen koristeluun

Harjanvarsivaloteoksen suunnitteli meidän tuotekehityksen ja hankinnan asiantuntijamme Jonna Röynä. Jonna vinkkaa, että jouluisen ilmeen saat helposti värikkäillä jouluvaloilla, kuusenoksilla ja koristeilla. Kuvan toteutuksessa on käytetty ledivalonauhaa, tekokukkia ja aitoja kuusenoksia. Valoteoksen eteen Jonna laittoi näyttävän jouluasetelman: suloiset porot, puiset kuuset ja parvekeistutukset sopivat tähän kuin punainen nenä Petteri Punakuonolle.

Harjanvarsista tehty valokoriste parvekkeelle. Harjanvarsiin on ripustettu ledivaloja, tekokukkia ja aitoja kuusenoksia.
Valmis valoteos saa kauniin viimeistelyn tekokukista ja aidoista kuusenoksista.

Harjanvarsikoriste on upea vuodenajasta tai juhlapyhästä riippumatta. Voit myöhemmin vaihtaa joulukoristeet keväisiin kukkiin tai pelkkiin valoköynnöksiin. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja ihastu!