Kuluneen nahkasohvan kunnostus

Nahka on huonekalujen materiaalina omaa luokkaansa, sillä se todella kestää. Jos olet saanut perinnöksi kuluneen nahkasohvan tai löytänyt helmen kippurotilta, lue alta ohjeet nahan uudistamiseen.

Vanha, käytettynä ostettu sohva on usein myös käytetyn näköinen. Naarmua ja kulumaa tulee luonnollisesti vuosien mittaan ja luonnonmateriaalina nahka myös kuivuu. Rosoinen nahkasohva voi olla tyylikäs selaisenaankin, jos se sopii muuhun sisustukseesi.

Kokosimme ohjeet, kuinka voit pienellä vaivalla tehdä vanhasta sohvastasi miltei uudenveroisen. Samoja ohjeita voi tietenkin soveltaa mille tahansa nahkakalusteelle tai esimerkiksi auton nahkaistuinten verhoilun kunnostamiseen.

Löydä itsellesi ja sohvallesi uusi vuokra-asunto SATOn kodeista.

Käytimme sohvan kunnostamiseen TRG:n Leather Renovating Balmia, jota saa useissa eri väreissä. Se peittää ja värjää pahimmat naarmut sekä huoltaa nahkapinnan. Nahanhoitotuotteita voi kysyä ainakin suutariliikkeistä.

  • Suojaa lattia ehostettavan kalusteen alta.
  • Puhdista kunnostettava nahkapinta imuroimalla ja pyyhkimällä nihkeällä, nukkaamattomalla liinalla.
  • Levitä hoitoaine kuivalle nahkapinnalle puhtaalla nukkaamattomalla liinalla. Kokeile ainetta ensin piilossa olevaan kohtaan.
  • Aloita aineen levitys reunoista ja tarkkuutta vaativista kohdista. Levitä aine parhaiten kevyesti pyörittelemällä.
  • Anna aineen imeytyä ja kiillota kevyesti puhtaalla kankaalla. Kiillottaessa myös liika aine poistuu nahan pinnasta.
  • Anna kuivua vielä yön yli, ettei aine tartu vaatteisiin. Kannattaa ehkä varoa istumasta käsitellylle sohvalle vaaleilla housuilla heti käsittelyn jälkeen. 
Nahkasohvan kunnostus
1. Tarvitset puhtaan liinan ja hoitoainetta. 2. Levitä hoitoaine puhdistetulle nahkapinnalle. 3. Anna kuivua huolella, mielellään yön yli.

Naarmuinen nahkasohva on helpoimmasta päästä, jos päädyt itse kunnostamaan käytettyä huonekalua. Kangaspäällysteisten kalusteiden uudelleenverhoilu on huomattavasti suurempitöinen homma ja vaatii usein ammattiverhoilijan työkaluja. Jos nahkasohvasi tarvitsee ammattimaista tuunausta tai kangaspäällysteinen kalusteesi uudelleenverhoilua, kannattaa käydä läpi ammattioppilaitokset, jotka tekevät kalusteverhoilua oppilastöinä. Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Stadin ammattiopisto tarjoaa verhoilupalveluita.