Kuluneen nahkasohvan kunnostus

Nahka on huonekalujen materiaalina omaa luokkaansa, sillä se todella kestää. Kierrätyskalusteet ja vintage-nahkasohvat ovatkin olleet viime vuosina paljon esillä muoti- ja tyyliblogeissa.

Kuluneen nahkasohvan kunnostus
Pienellä vaivalla nahkasohvasi on ikuinen.

Vanha, käytettynä ostettu sohva on kuitenkin usein myös käytetyn näköinen. Naarmua ja kulumaa tulee luonnollisesti vuosien mittaan ja luonnonmateriaalina nahka myös kuivuu. Rosoinen nahkasohva voi olla tyylikäs selaisenaankin, jos se sopii muuhun sisustukseesi. Kokosin kuitenkin tähän ohjeet, kuinka voit pienellä vaivalla tehdä vanhasta sohvastasi miltei uudenveroisen. Samoja ohjeita voi tietenkin soveltaa mille tahansa nahkakalusteelle tai esimerkiksi auton nahkaistuinten verhoilun kunnostamiseen.

Löydä itsellesi ja sohvallesi uusi vuokra-asunto SATOn kodeista.

Käytimme sohvan kunnostamiseen TRG:n Leather Renovating Balmia, jota saa useissa eri väreissä. Se peittää ja värjää pahimmat naarmut sekä huoltaa nahkapinnan. Nahanhoitotuotteita voi kysyä ainakin suutariliikkeistä.

  • Suojaa lattia ehostettavan kalusteen alta.
  • Puhdista kunnostettava nahkapinta imuroimalla ja pyyhkimällä nihkeällä, nukkaamattomalla liinalla.
  • Levitä hoitoaine kuivalle nahkapinnalle puhtaalla nukkaamattomalla liinalla. Kokeile ainetta ensin piilossa olevaan kohtaan.
  • Aloita aineen levitys reunoista ja tarkkuutta vaativista kohdista. Levitä aine parhaiten kevyesti pyörittelemällä.
  • Anna aineen imeytyä ja kiillota kevyesti puhtaalla kankaalla. Kiillottaessa myös liika aine poistuu nahan pinnasta.
  • Anna kuivua vielä yön yli, ettei aine tartu vaatteisiin. Kannattaa ehkä varoa istumasta käsitellylle sohvalle vaaleilla housuilla heti käsittelyn jälkeen. 
Nahkasohvan kunnostus
1. Tarvitset puhtaan liinan ja hoitoainetta. 2. Levitä hoitoaine puhdistetulle nahkapinnalle. 3. Anna kuivua huolella, mielellään yön yli.

Sisusta kierrätyskalusteilla

Naarmuinen nahkasohva on helpoimmasta päästä, jos päädyt itse kunnostamaan käytettyä huonekalua. Kangaspäällysteisten kalusteiden uudelleenverhoilu on huomattavasti suurempitöinen homma ja vaatii usein ammattiverhoilijan työkaluja. Mikäli sinulla on tällainen projekti odottamassa, yksi hyvä vinkki on myös ammattioppilaitokset, jotka tekevät kalusteverhoilua oppilastöinä. Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Stadin ammattiopisto tarjoaa verhoilupalveluita.

Kierrätyskalusteiden hyvistä puolista ja etenkin kestävyydestä kertoo jo se, että ne ovat päätyneet kierrätykseen kaatopaikan sijaan. Ei kannata siis unohtaa kierrätyskeskuksia ja muita käytettyjen kalusteiden liikkeitä, jos pohdit uusia kalustehankitoja kotiisi. Muun muassa seuraavat kuvissa olevat kalusteet ovat juuri Kierrätyskeskuksesta tehtyjä löytöjä.

Sisustusideoita kierrätystavaroilla
Design-klassikoita löytää huokeasti kierrätyksestä, kirppareilta ja huutokaupoista.
Sisustusideoita kierrätystavaroilla
Pieni eteinen, paljon sälää? Vanhat hatturasiat ja matkalaukku sopivat säilytykseen ja ovat silmälle iloksi.
Sisustusideoita kierrätystavaroilla
Vaalea käsittelemätön puu keventää sisustusta. Ulkokalusteet näyttävät hyviltä myös sisätiloissa.

Kuvien pyöreä ruokapöytä, puinen pöytä pyörillä, nukke-tyyny, valkoinen yöpöytälipasto, jakkara, vaalea räsymatto, matkalaukku hattuhyllyllä, ruokapöytä ja Venetsia-tuolit ja valkoinen lipasto Kierrätyskeskuksesta, Cole&Son Palm Leaves ja Villandry -tapetit Värisilmästä, säilytyslaatikot ja kukkaruukut Stockmannilta, ruskea hattulaatikko Granitista, Aris-valaisin, nahkasohva, Eames Vitra -tuolit, yöpöydän valaisin, lelut, penkki, hattulaatikot (ruskeaa lukuunottamatta) ja pyöreä peili ovat kuvausrekvisiittaa.

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin