Näin pidät parvekekasvit hengissä – 5 hyödyllistä vinkkiä

Julkaistu

24.5.2017

Kirjoittaja

Hanna Leino

Kuvat

iStock

Kuumina kesäpäivinä parvekekasvit kaipaavat säännöllistä hoitoa. Puistomestari Saija Kohvakan neuvoilla saat kasvit kukoistamaan.
 

Vehreä parveke tuo viihtyisyyttä kaupunkiympäristöön. Viherpalvelu Greenerin puistomestari ja vihertyönjohtaja Saija Kohvakka suosittelee valitsemaan kasvit oman parveketyypin mukaan. Tutustu Kohvakan neuvoihin, joiden avulla jokainen parveke puhkeaa kukkaan.

Kasvit eivät pääse täyteen kukoistukseensa ja pysy kauniin eläväisinä ilman oikeanlaista hoitoa. Viherpeukalon viisi vinkkiä takaavat, että alkuinnostus ei kuole kasvien mukana.

  1. Valitse multa kasvin mukaan. Musta- ja puutarhamulta ovat yleismultia, jotka sopivat kaikille kasveille kohtalaisesti. Parhaimpaan lopputuloksen pääset valitsemalla yksilöidyn mullan, kuten kesäkukkamullan.
  2. Istuta kasvit riittävän suuriin ruukkuihin. Laaja kasvualusta pidättää vettä, jolloin kasvien hoito helpottuu.
  3. Älä kastele liikaa. Pintamulta saa hieman kuivahtaa kasteluiden välillä.
  4. Hoida kasveja säännöllisesti. Jos kasvi kuitenkin pääsee nuupahtamaan ja multa kuivuu koppuraksi, ovat elvytystoimenpiteet paikallaan. Kastele multa reilusti ja siirrä pienet ruukut vatiin likoamaan.
  5. Sekoita ravinneliuosta kasteluveteen vaikka jokaisella kastelukerralla. Näin lisäät kukkaloistoa ja vältyt kasvien kitukasvuisuudelta.

Kukkaloisto pääsee oikeuksiinsa, kun koti loistaa puhtauttaan. Tutustu SATOn ja Marttojen puunausvinkkeihin!