Tehosteseinä tuo eteiseen särmää

Onko eteinen asunnossasi se paikka, jonka ehostaminen tulee tärkeysjärjestyksessä viimeisenä? Kokosimme muutaman helpon omatoimiremonttivinkin tylsän eteisen pelastukseksi.

Eteinen

Tavallisimmin eteinen on vain läpikulkutila ulko-oven vieressä sekä ulkovaatteiden säilytyspaikka. Se on siis pyhitetty täysin toimintaan ja käytännöllisyyteen. Ahdas kerrostaloeteinen ei toki anna paljon mahdollisuuksia tyylittelyyn ja tällöin kannattaa kiinnittää huomiota järjestykseen ja käytännöllisyyteen.

Eteinen

Pohditaan hetki eteistä myös viihtyisyyden kannalta, esimerkiksi persoonallisena ulkovaatteiden näyttelytilana. Tilaa voi piristää pienellä vaivalla, kuten naulakon taustalle maalattavalla tehostevärillä. Näin naulakossa roikkuvat tavarat eivät korostu samalla tavalla kuin valkoista seinää vasten ja kokonaisuus tasapainottuu.

Eteinen sisustaminen

Jos eteisesi on käytävänmallinen, sijoita kalusteet selkeyden vuoksi vain toiselle seinälle. Tyhjälle seinälle jää hyvin tilaa tehostevärille, tapetille tai vaikka kehystetylle peilille. Koska eteinen ei ole oleskelutila, voit valita tehosteen kuosin ja sävyn rohkeamminkin. Löysin tähän eteiseen esimerkiksi aivan huikean kala-tapetin! Näyttävä, kuviollinen tapetti oikeassa paikassa toimii katseenvangitsijana, mutta ei häiritse kodin muuta sisustusta.

Mikäli tapetointi innostaa, muista kuitenkin ensin tsekata omatoimiremontoijan ohjeet ja lue myös aiempi juttu vuokra-asuntojen remontoimisesta.

Muista myös nämä

  • Valitse eteiseen hyvä valaistus, koska luonnonvaloa on yleensä vähän. Eteistilaan aukeaa yleensä monia ovia, joten valaisimen on usein syytä olla matala. Spotti-valaisin, jossa on useampi polttimo, on käytännöllinen valinta eteiseen.
  • Pidä aina jokin matto eteisessä, jotta hiekka ja pöly ei leviä muualle asuntoon. Kuramattojen on tarkoitus napata hiekka heti oven suulta ja mitä pidempi eteismatto on, sitä useamman askeleen verran se pystyy keräämään roskia itseensä. Ja matto voi olla myös katseenvangitsija: Tee itse eteisen matto »
  • Peili on käytännöllinen lisävaruste eteisessä. Vapaasti seisova kokovartalopeilin on helppo siirtää tarvittaessa. Peili tuo myös lisää valoisuutta sekä parantaa tilan tuntua
  • Jos tilaa vain löytyy, lisää säilytystilaa eteiseen voi tuoda kevyellä vaaterekillä tai irtonaulakolla.

Naulakko on SATOn vuokrakodin kiintokalustuste; kenkähylly Showroom Finland; punotut korit ja hattulaatikot Granit; kuramatto Kierrätyskeskus; tapetti Värisilmä; vaatteet, asusteet, vaaterekki ja peili kuvausrekvisiittaa

Vapaat vuokra-asunnot | SATO

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme, tägää kuvaan #satojaideoita. Ja jos haluat tuunata SATOkotiasi, tutustu omatoimiremonttiin »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin