Kesytä kaaos: Vaatekaapin syyssiivous

Ilmojen viileneminen houkuttelee penkomaan pehmeät neuleet kaapin uumenista. Samalla kun kaivat syysvaatteet esille, voit näppärästi järjestää koko kaapin uudelleen.

1. Aloita urakka nostamalla kaikki vaatteet ulos kaapista. Tyhjässä kaapissa on helppo säätää hyllyjen korkeudet sopiviksi ja antaa villakoirille kyytiä. Tarkista samalla henkareiden riittävyys, jotta vaatteet mahtuvat roikkumaan ilmavasti. Lisätilaa saat hyllyn reunaan kiinnitettävillä pienillä teräslankakoreilla, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi alusvaatteille ja sukille.

2. Käy läpi koko vaatekaappisi sisältö ja heitä pois rikkinäiset vaatteet, jotta reikäiset sukat eivät pyöri vuodesta toiseen kaapin täytteenä. Neulalla ja langalla saat ihmeitä aikaan, kun ompelet revenneet saumat ja kiinnität napit takaisin paikoilleen.

Eri sesonkien vaatteet, kengät ja asusteet voi lajitella siististi laatikoihin.

3. Luovu vaatteista, joita et ole käyttänyt vuoteen – et varmasti tule kaipaamaan niitä myöhemminkään. Tavoitefarkut ja kerran käytetyt juhlamekot menevät hyvin kaupaksi kirpputorilla. Naapuri puolestaan ilahtuu, kun annat pieneksi jääneet lastenvaatteet kiertoon.

4. Järjestä kaappi ajatuksella: eniten käytetyt vaatteet hyllyjen etuosiin ja harvoin käytetyt vaatteet hyllyjen perälle. Ripusta kauluspaidat ja suorat housut huolella henkareihin, jolloin ne eivät välttämättä kaipaa silitysraudan kosketusta ennen käyttöä. Järjestämällä t-paidat yhteen pinoon ja pitkähihaiset toiseen säästät hermoja vaatteita etsiessäsi. Kevyet kesävaatteet voi suosiolla siirtää irtaimistovarastoon, jotta paksut neuleet jäävät aitiopaikalle syyssäitä odottamaan.

Lempivaatteet sopivat osaksi sisustusta.

5. Muista ylläpitää huolella mietittyä järjestystä, jotta kaaos ei hiivi takaisin vaatekaappiin. Viikkaa vaatteet kauniisti ja aseta ne oikeille paikoilleen. Kevään korvilla on aika käydä vaatekaappi uudelleen läpi, jolloin talvivaatteet siirretään kesähepeneiden tieltä.