Sinun tuleva kotisi on jo

Suunnitteilla

Header

Kun olet kotisi ihan ensimmäinen asukas, tuntuu vuokra-asunto heti enemmän omalta. Uusia SATOkoteja lähtee arkkitehtien ja insinöörien piirustuspöydille vuosittain vino pino ja peruskorjauksia suunnitellaan jatkuvasti. Eikä ole tavatonta, että olemme mukana kokonaan uusien naapurustojen ideoinnissa ja luomisessa. Niistäkin kokoamme silloin tälle sivulle lisätietoa.

Suunnitelmissa tällä hetkellä
Helsinki, Kontula - Keinulaudantie 7, Porttikuja 11

Keinulaudantie

Kontula kasvaa ja kehittyy kohisten. Helsingin kaupunki kehittää ostoskeskuksen aluetta, ja asuintaloja peruskorjataan. Väljästi rakennettuun naapurustoon on tilaa tehdä myös uutta.

Keinulaudantie 7:n pihapiirissä rakennetaan ja peruskorjataan. Keinulaudantie 7 A valmistui syksyllä 2020. Vuonna 1966 valmistuneen talon 152 SATOkotia kunnostetaan uuden veroisiksi vuoden 2022 alkuun mennessä.

Porttikuja 11:ssä on käynnissä peruskorjaus. Vuonna 1965 valmistuneet 84 SATOkotia korjataan pintoja ja kalusteita myöten, ja niihin pääsee muuttamaan alkuvuodesta 2022. Asunnot julkaistaan Löydä koti -sivuilla syksyllä 2021.

Helsinki, Pitäjänmäki - Piispantie, Rikhard Nymanin tie

Pitäjänmäen Reimarlassa, Piispantiellä ja Rikhard Nymanin tiellä on useampi talo samassa yhtenäisessä pihapiirissä. Vehreät leikkipihat ja lapsiystävällinen ympäristö sekä matala arkkitehtuuri lisäävät alueen viihtyisyyttä. Naapuruston vanhimpia taloja remontoidaan ajan henkeä kunnioittaen vastaamaan tämän päivän asumisen vaatimuksia.
Ensimmäisinä valmistuvat Piispantien 3:n 1960-luvulla valmistuneet matalat kerrostalot. Talojen lämmitysmuodoksi on valittu ympäristöystävällinen maalämpö.

Piispantie3 pohjapiirrokset

42 selkeälinjaista kaksiota ja 6 tehokasta kolmiota saavat remontissa uuden, raikkaan ilmeen. Kaikissa kodeissa on avoimet oleskelutiloihin yhdistyvät keittiöt ja isot, kahteen ilmansuuntaan aukeavat ikkunat, jotka tuovat ilmavuutta tiloihin. Kuutta asuntoa lukuun ottamatta kaikissa kodeissa on lasitetut parvekkeet.
Myös asukkaiden yhteiskäytössä olevat tilat kunnostetaan. Talon A-B alakerrassa on kerhotilat ja reilun kokoinen saunaosasto terasseineen. Molemmissa taloissa on pesulat ja erilliset kuivaushuoneet. Irtaimistovarastot ja lastenvaunujen ja harrastusvälineiden varastot ovat myös talojen kellarikerroksessa. Vehreällä piha-alueella on leikkipaikka ja oleskelualueita sekä jätteenlajittelupiste.

Asunnot parvekkeineen sekä talot ja niiden piha-alueet ovat savuttomia.

Ensimmäiset asunnot ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2021.
Katso vapaat asunnot »

Helsinki, Hakaniemi - Hakaniemenkatu 9

Hakaniemenkatu 9
Siltavuorensalmen rannassa, kivenheiton päässä Hakaniementorista sijaitsevaan 1930-luvun taloon tehdään täydellinen remontti ja asunnot kunnostetaan uuden veroisiksi. Talossa on 41 asuntoa tehokkaista yksiöistä 3h+tupa -asuntoihin. Asuntojen sisustusmateriaalit ovat ajattoman vaaleasävyisiä ja pohjaratkaisut on uudistettu nykyaikaisiksi.

Hakaniemessä on erinomainen palvelutarjonta kaupallisista kunnallisiin, pikkuputiikeista marketteihin ja pisteenä i:n päällä tietenkin ihana Hakaniemen Kauppahalli herkkuineen. Kulttuurinnälkäiset löytävät tiensä musiikkiravintoloihin, teattereihin ja vaikkapa Teatterikorkeakoulun esityksiin. Hakaniemenkadulle pääset parhaiten Hakaniementorille pysähtyvillä raitiovaunuilla ja busseilla sekä tietenkin jalan. Kävelyetäisyydellä ovat mm. Kruununhaka yliopistokampuksineen sekä Merihaka virastoineen. Metrolle Hakaniemenkadulta on matkaa nelisensataa metriä.

Peruskorjauksen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2021. Asunnot julkaistaan Löydä koti -sivuilla keväällä 2021.

Helsinki, Sompasaari - Sompasaarenlaituri 16

Sompasaaren-Priki-perspektiiv Suhde169i

Sompasaaren Prikin rakentaminen alkaa tammikuussa 2020 ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin marraskuussa 2021. Taloon tulee yhteensä 57 asuntoa, joista vuokra-asuntoja on 41 ja myytäviä asuntoja 16.

Sompasaari on nimensä mukaisesti saari, jota tulee rajaamaan kanavat etelässä ja pohjoisessa sekä meri itä-, etelä- ja länsireunoilla. Alueella on hyvät julkiset liikenneyhteydet: Kalasataman metroasema ja bussiyhteydet ovat Sompasaaren alueesta kävelyetäisyydellä. Tuleva raitiolinja Pasilaan sekä siltayhteyksiä hyödyntävät linjat Hakaniemen ja Laajasalon suuntiin parantavat valmistuessaan alueen liikenneyhteyksiä entisestään.

Asunnot julkaistaan Löydä koti -sivuilla syksyllä 2021.

Espoo, Matinkylä - Aapelinkatu 1, Matinkartanontie 2 ja 6

Suhde169 Aapelinkatu Matinkartanontie

Matinkylässä, Aapelinkadulla ja Matinkartanontiellä on useampi talo samassa yhtenäisessä pihapiirissä. Vehreät leikkipihat, lapsiystävällinen ympäristö ja alueen ympäröivät Rantaraitin ja keskuspuiston laajat virkistys- ja ulkoilumaastot tekevät alueesta viihtyisän kotiseudun. Iso Omena ja metroasema ovat kävelyetäisyydellä, joten liikkuminen oman kodin, palveluiden ja Helsingin keskustan välillä on nopeaa ja helppoa.

1970-luvun talot remontoidaan kokonaan vastaamaan tämän päivä asumisen vaatimuksia. Taloissa on yhteensä 107 asuntoa, tehokkaista yksiöistä 112 neliön perheasuntoihin. Asuntojen sisustusmateriaalit ovat ajattoman vaaleasävyisiä ja pohjaratkaisut ovat 70-luvun tyyliin selkeitä ja käytännöllisiä. Myös asukkaiden yhteiskäytössä olevat tilat kunnostetaan.

Kodit ovat muuttovalmiita maaliskuussa 2021.
Katso vapaat asunnot »

Espoo, Viherlaakso - Humisevanportti 2

SATO rakennuttaa Espoon Viherlaaksoon Lippajärven läheisyyteen, Humisevanportti 2:een, 41 vuokra-asuntoa.

Viherlaakso on puistomainen ja kodikas asuinalue. Päivittäiset palvelut; ruokakauppa, terveysasema sekä päiväkodit ja koulut ovat kävelyetäisyydellä. Ulkoilijan iloksi alueella on hyviä kävelyreittejä ja uimaranta on aivan naapurissa.
Humisevanportti 2 pohjat
Vaaleasävyisten asuntojen sisustusmateriaalit ja kalusteet ovat kauniita ja ajattomia. Asuntojen lattiat ovat vaalean harmaata tammilaminaattia ja seinät on maalattu valkoisiksi. Keittiöissä on valkoiset kaapistot ja ylä- ja alakaappien välinen tila ja työtaso ovat harmaata laminaattia. Varustukseen kuuluu keraaminen liesi, liesikupu, jääkaappipakastin ja astianpesukone. Kodinkoneet ovat valkoisia. Kokonaan laatoitetussa kylpyhuoneessa kalusteet ovat kotimaista SATOn Kide-mallistoa.

Kodit ovat muuttovalmiita kesäkuussa 2021.
Katso vapaat asunnot »

Espoo, Niittykumpu - Kappelitie 5

Suhde169 Kappelitie5

SATO rakennuttaa Espoon Niittykumpuun metroaseman läheisyyteen, Kappelitielle, 77 vuokra-asuntoa.

Talon lämmönlähteeksi valittiin maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta auringon energiaa. Maalämpö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja etenkin ilmaston lämmetessä maalämmön etuna on, että sitä voidaan käyttää myös rakennuksen viilentämiseen. Kohde on käytönaikaisesti hiilineutraali, kun maalämmön lisäksi käytetään uusiutuvaa sähköä.

Niittykumpu on noin viidentuhannen asukkaan puistomainen kaupunginosa kaakkois-Espoossa, jossa on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Metro ja lukuisat bussilinjat yhdistävät kaupunginosan muuhun Espooseen ja pääkaupunkiseutuun. Vuoteen 2030 mennessä asukasmärän odotetaan kasvavan 12 000:een.

Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2020 ja asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2021. Asunnot julkaistaan Löydä koti -sivuilla syksyllä 2021.

Kirkkonummi, Vesitorninmäki - Jokiniityntie 28

Jokiniityntie

SATO rakennuttaa Kirkkonummen keskustan läheisyyteen Vesitorninmäelle 79 vuokra-asuntoa, tehokkaista yksiöistä isompiin perheasuntoihin. Jokaisessa kodissa on oma lasitettu parveke tai maantasoterassi. Lisäksi asuinrakennuksista löytyy kaikille asukkaille yhteiset sauna-, kerho-, pesula- ja kuivaushuonetilat sekä monipuoliset säilytystilat mm. irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle ja polkupyörävarastot.

Rakennuksen lämmönlähteeksi valittiin maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta auringon energiaa. Maalämpö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja etenkin ilmaston lämmetessä maalämmön etuna on, että sitä voidaan käyttää myös tilojen viilentämiseen. Rakennus on käytönaikaisesti hiilineutraali, kun maalämmön lisäksi käytetään uusiutuvaa sähköä.

Talon julkisivut ovat pääosin elinkaarikestävästi paikalla muuratut ja autopaikoitus on toteutettu hiilineutraalisti maantasoon. Myös sähköautoille on latauspaikkoja. Asunnot ja yhteistilat on suunniteltu tehokkaasti, mikä osaltaan vähentää rakennuksen energiankulutusta ja parantaa hiilijalanjälkeä.

Vesitorninmäki sijaitsee Kirkkonummen liikekeskuksen ja Kirkkonummentien itäpuolella ja rajautuu keskustan puolella Kirkkonummen urheilupuistoon. Matkakeskus sijaitsee noin kilometrin etäisyydellä Vesitorninmäestä. Alue sijaitsee niin keskustan palveluiden kuin metsäisten virkistys- ja ulkoilualueiden tuntumassa.

Kirkkonummen kunta sijaitsee pääkaupunkiseudun kupeessa läntisellä Uudellamaalla. Asukkaita on lähes 40 000. Kirkkonummi on kasvava kunta, jossa on palvelujen ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi maalaismaisemia, merellisyyttä ja kaunis luonto. Rantarata Helsingistä Turkuun kulkee kunnan keskeisten alueiden kautta.

Rakentaminen on alkanut marraskuussa 2020 ja asunnot ovat muuttovalmiita keväällä 2022. Asunnot julkaistaan Löydä koti -sivuilla syksyllä 2021.

Milloin kodit tulevat vuokrattavaksi?

Vuokrattavaksi uudet ja uudistetut kodit julkaistaan Löydä koti -sivulla noin 1-6 kuukautta ennen niiden valmistumista, kun vuokrat on määritelty ja muuttopäivä liki varmasti tiedossa (hyvin harvoin muuttopäivästä myöhästytään, mutta silloin tällöin talo saattaa valmistua etuajassa). Kun asunto löytyy Löydä koti -sivulta, voit täyttää siihen hakemuksen. Hakemus on kerrallaan voimassa yhden kuukauden ja lisätietoja kodin löytämisen polusta saat täältä: Usein kysyttyä - Kodin etsiminen »

Pian saamme tälle sivulle myös ennakkoilmoittautumislomakkeen, jonka avulla voit jättää meille yhteystietosi jo nyt.

Kotona - tutustu koteihin ja niiden tekijöihin