Hiilineutraalit kaupungit ja hyvinvoivat naapurustot SATOn vastuullisuusohjelman kärkinä

27.9.2019

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluvan SATOn tänään julkaistu vastuullisuusohjelma painottaa hiilineutraaleja kaupunkeja sekä asukkaiden ja naapurustojen hyvinvointia. Vuosien 2019-2022 tavoitteet ja toimenpiteet kattava vastuullisuusohjelma perustuu eri sidosryhmien kanssa tehtyyn analyysiin tärkeiksi koetuista vastuullisuuden osa-alueista.

- SATOn vastuullisuustyö on jo vuosia ollut johdonmukaista, ja nojautunut muun muassa vastuullisuuspolitiikkaan ja ympäristöohjelmaan. Nyt viemme vastuullisuustekemistä yhä kokonaisvaltaisemmin eteenpäin tämän ohjelman alla, SATOn vastuullisuudesta vastaava johtaja Miia Eloranta kertoo.

SATOn vastuullisuusohjelma on syntynyt kuunnellen sidosryhmien, kuten asukkaitten ja eri yhteistyökumppaneiden näkemyksiä. Ohjelmassa korostuvat hiilineutraalit kaupungit ja hyvinvoivat asukkaat ja naapurustot ovat Elorannan mukaan luontevia painotuksia jo toimialan luonteen näkökulmasta. Lisäksi hiilineutraalius ja ihmisten hyvinvointi naapurustoissa löytyvät monen tärkeän kumppanin, kuten kaupunkien, painotuksista.

- Asuminen on yksi suurimmista kasvihuonekaasujemme lähteistä. Suurin osa tästä hiilijalanjäljestä tulee lämmityksestä, ja me voimme vaikuttaa sen pienenemiseen parantamalla talojemme energiatehokkuutta. Huomiomme myös talojen koko elinkaaren hiilijalanjäljen rakennuttamis- ja korjaustoiminnassamme. Toinen merkittävä asia on jätteistä syntyvä hiilijalanjälki, ja meidän tehtävämme on pitää huolta talojemme kierrätysmahdollisuuksista. Lisäksi tuemme asukkaitamme kestävien valintojen tekemiseen asumisen arjessa, Eloranta toteaa.

Elorannan mukaan Hyvinvoivat asukkaat ja naapurustot on myös SATOlle luontainen kattoteema. Siihen liittyvät asumisen turvallisuus ja asumisterveys, hyvän naapuruuden tukeminen sekä yhteistyö kaupunkien kanssa segregaation ehkäisemisessä.

Vastuullisuusohjelma 2019-2022 tavoitteineen on julkaistu osoitteessa https://www.sato.fi/fi/sato-yritys/saton-vastuullisuusohjelma

Lisätietoja:

Miia Eloranta, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SATO Oyj
p. 050 441 4221