Nyyttäritapahtumat vastasivat naapurikaipuuseen - SATOn pihakesteillä tänään useita satoja asukkaita

Jun 8, 2019

Useita satoja Suomen suurimpiin vuokrakodin tarjoajiin kuuluvan SATOn asukkaita osallistui tänään ensimmäistä kertaa järjestetyille SATOja makuja -pihakesteille pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. 14 pihapiirissä järjestetyt tapahtumat vastasivat viime kesänä suomalaisten keskuudessa toteutetussa tutkimuksessa nousseeseen toiveeseen, jonka mukaan valtaosa suomalaisista viettäisi mielellään enemmän aikaa naapureidensa kanssa.

Kaupunginosien omat kyläjuhlat ja esimerkiksi Ravintolapäivän kaltaiset tapahtumat ovat tuoneet kaupunkeihin lisää yhteisöllisyyttä, mutta monessa kerrostalossa seinänaapuri jää tuntemattomaksi. SATOn viime kesänä yli tuhannen suomalaisen keskuudessa teettämästä tutkimuksesta selviää, että kerros- ja rivitaloasujille luontaisin tapa viettää aikaa naapureiden kanssa on perinteiset talkootyöt (55 %), mutta yli kolmannes (35 %) toivoo myös yhteisiä tilaisuuksia esimerkiksi grillijuhlien merkeissä.

- Myös meidän asukkaamme ovat toivoneet, että naapureiden kanssa voisi viettää enemmän aikaa, sanoo SATOn yhteisömanageri Piia Matilainen. - Ruoka yhdistää ihmisiä yli kieli- ja kulttuurirajojen, ja siksi päädyimme järjestämään pihakestit nyyttärihengessä. Halusimme myös, että jokainen tapahtuma olisi talon asukkaiden näköinen, ja asukkaat ovat olleet mukana suunnittelemassa tapahtumia.

- Toin kahvia ja mansikkakakkua tullessani, mutta se kakku meni jo! On se ihanaa, että järjestätte tällaisia, sanoo tapahtumaan osallistunut asukas Elli Elomaa.

Ensimmäistä kertaa järjestetyille pihakesteille osallistui yhteensä useita satoja SATOn asukkaita. Matilainen toivoo, että pihakesteistä muodostuu perinne, ja että tapahtumat kannustavat asukkaita muuhunkin yhteiseen tekemiseen.

- Olemme laittaneet paljon ajatusta ja työtä hyvän naapuruuden edistämiseen viime vuosina. Näemme, että sillä on iso merkitys asumisviihtyvyyden ja hyvinvoinnin kannalta, Matilainen toteaa. - Me voimme osaltamme olla tukemassa hyvää naapuruutta, esimerkiksi näissä tapahtumissa tarjoamassa puitteet.

SATOja makuja -pihakestit järjestettiin yhteensä 14 pihapiirissä muun muassa Helsingin Pikku Huopalahdessa ja Tapulikaupungissa, Espoon Soukassa, Vantaan Hakunilassa, Turun Martissa ja Tampereen Härmälässä.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Miia Eloranta, markkinointi- ja viestintäjohtaja, miia.eloranta@sato.fi, p. 0201 34 4497 ja 050 441 4221

Piia Matilainen, yhteisömanageri, piia.matilainen@sato.fi, p. 0201 34 4152

www.sato.fi/tapahtumat