SATOn uusi puukerrostalo: aurinkopaneelit tuottavat osan sähköstä

14.3.2017

SATO Oyj, lehdistötiedote, 14.3.2017 klo 14.30

SATOn vuokra-asuntotarjonta monipuolistuu Helsingin Honkasuolle valmistuneiden matalaenergiatalojen myötä. Kohteen kerrostalot ja rivitalo ovat puurakenteisia ja niiden energiatehokkuus on yli viidenneksen nykyisiä normivaatimuksia parempi.

- Haluamme kehittää uudisrakentamista energiatehokkaampaan ja vastuullisempaan suuntaan ja tarjota asiakkaillemme entistä fiksumpia asumisen vaihtoehtoja. Kun saadaan kokemuksia uusista energianlähteistä, voidaan edelleen pohtia, miten voimme pienentää asumisen ympäristökuormitusta, kertoo rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen SATOsta.

Kiinteistösähkö tuotetaan kaikissa SATOn taloissa kotimaisella tuulivoimalla. Honkasuon matalaenergiataloissa osa kiinteistösähköstä tuotetaan lisäksi rakennuksen katolla olevien aurinkopaneeleiden avulla. Kohteen lämmönlähteenä on kaukolämpö.

Honkasuon talot eivät ole SATOn ensimmäisiä energiatehokkaita vuokra-asuntokohteita. Espoon Soukassa on maalämpöä hyödyntäviä kerrostaloja, ja Vermonniityn uudelle asuinalueelle valmistuu aurinkopaneeleilla varustettu kohde. Honkasuon puutalot yltävät kuitenkin energiatehokkuudeltaan matalaenergiataloa parempiin, VTT:n passiivitalovaatimukset täyttäviin lukuihin.

- Asuntojen rakenteet ovat pääosin suomalaista havupuuta ja niiden kylpyhuoneissa sekä wc-tiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys ja muissa huoneissa ilmalämmitys. Perinteisiä pattereita ei tarvita ollenkaan, Vatanen lisää.

Honkasuon asunnoissa on lisäksi vettä säästävät kalusteet ja kiinteistön yleisten tilojen valaistuksessa hyödynnetään led-polttimoita ja liiketunnistimia. Myös ilmanvaihdon lämmön talteenotto on normaalia tehokkaampaa.

Osoitteeseen Leirikuja 3 helmikuussa valmistuneiden 58 vuokra-asunnon kokoluokka vaihtelee 39,5 neliöisistä kaksioista 77 neliöisiin kolmioihin. Kohteen arkkitehtina on toiminut Vuorelma Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana Rakennusliike Reponen Oy.

Lisätietoja:

Esa Vatanen, rakennuttajapäällikkö, p. 0201 34 4430 ja 050 581 5771
Kati Kniivilä, Head of Sustainability, p. 0201 34 4106 ja 040 518 6931

www.sato.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 25 300 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 318,0 miljoonaa euroa, liikevoitto 267,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 219,4 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 3,4 miljardia euroa.