SATO tänään 80 vuotta - juhlavuonna lahjoitamme iloa lapsille ja asukkaillemme

20.9.2020

Juhlimme tänään, syyskuun 20. päivänä, SATOn 80-vuotista taivalta läpi suomalaisen asumisen historian yhdeksi maan suurimmista vuokrakotien tarjoajista. Aloitimme taipaleen rakennuttamalla koteja sodasta palaaville ja heidän perheilleen aikana, jolloin uusia koteja tarvittiin maahan peräti puoli miljoonaa. Viime vuosisadan lopulla muutimme suuntaa rakennuttajasta vuokrakotien tarjoajaksi, ja nyt SATOkodeissa viihtyy lähes 50 000 asukasta. Koti vuonna 2020 on yhä suurten tunteiden aihe samalla lailla kuin se oli 80 vuotta sitten.

Tutustu tarinaamme »

Tällä hetkellä SATO on yksi Suomen suurimmista vuokranantajista. Meillä on 26 000 SATOkotia, joissa asukkaidemme on turvallista ja huoletonta asua.

Hyväntekeväisyydellä meidän juhlastamme muiden juhla

Tämän vuoden poikkeuksellisissa oloissa päätimme päästää irti perinteisestä juhlimisen ajatuksesta ja tehdä syntymäpäivän kunniaksi toisenlaisia tekoja. Keväällä jaoimme ruokalahjakortteja koronapinteessä oleville asukkaillemme. Syksyllä teemme lahjoituksen SOS-Lapsikylälle, jotta mahdollisimman moni nuori saa mahdollisuuden muokata omaa ja meidän tulevaisuuttamme paremmaksi. Yhteensä olemme juhlavuotenamme lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen yli 100 000 euroa.

Lokakuussa henkilöstömme istuttaa 80 kuusipuuta SATOkotien pihoille. Satolaisina näemme puut viestinä sitoutumisestamme vastuullisuusohjelmamme mukaisesti hiilineutraaliuden tavoitteluun, ja samalla toivomme asukkaidemme koristelevan ne kotitalojensa joulukuusiksi. Asukkaitamme ja satolaisia ilahdutamme virtuaalisella juhlatilaisuudella niin ikään lokakuussa.