SATOn asiakastyytyväisyys parani vuonna 2023. Hyvän kohtaamisen konsepti käyttöön

18.1.2024

Uusimmat SATO:n asiakastyytyväisyyden tulokset kertovat asiakkaidemme tyytyväisyydestä. Teemme työtä joka päivä asiakkaidemme eteen, sillä uskomme, että asiakaskokemus ei ole koskaan valmis. Vuoden 2023 tulosten perusteella olemme onnistuneet parantamaan asiakaskokemustamme asumisen kaikilla osa-alueilla. Nettosuositteluindeksi (NPS) nousi edellisestä vuodesta peräti 13 pykälää ja saavutimme koko SATOn historian parhaan tuloksen, mutta tiedostamme samalla, että tämä on vasta alku. Työ hyvän asiakaskohtaamisen ja aidon välittämisen puolesta jatkuu.

SATOn asiakaskokemus muodostuu monista tekijöistä, kuten kodin toimivuudesta, muuttotilanteista ja kohtaamisista kasvotusten ja digitaalisesti. Vastuullisen vuokra-asumisen asiantuntijana olemme valinneet asiakaskokemuksen kehittämisen osaksi strategiaamme. Vuonna 2023 mittasimme asiakaskokemusta nettosuositteluindeksillä (NPS). Asumisen aikainen NPS oli 23, ja erilaisia asiointitilanteita mittaava NPS oli 53. Jälkimmäiseen suosittelumittariin kuuluvat mm. asiakaspalvelupuhelut, talomestareiden huoltopalvelut, myynnin asuntotarjoukset ja asuntonäytöt. Saavuttamamme tulokset ovat SATOn mittaushistorian parhaat.

Tavoitteenamme on ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja parantaa jatkuvasti toimintaamme. Haluamme kohdata tulevat asukkaamme asuntonäytöillä ja omat talomestarimme työskentelevät SATOn kohteissa niin, että meidät on helppo tavoittaa ja kohdata kasvotusten. Verkkopalveluiden ja ajasta riippumattoman asiakaspalvelun kehittäminen suoran kasvokkain tapahtuvan kohtaamisen rinnalla jatkuu edelleen. Loppuvuodesta 2023 otimme käyttöön kaikkia satolaisia koskevan Hyvän kohtaamisen konsepti, jonka avulla uskomme osaltamme parantavamme asiakaskokemusta”, toteaa SATOn asumisliiketoiminnasta vastaava johtaja Elina Vaurasalo.

Asumisen aikainen ja asiakaskohtaamisiin liittyvän tyytyväisyyden kehittämien jatkuu. Kysymme säännöllisesti asiakkailtamme mielipiteitä ja mietteitä asiakaspolun eri vaiheissa ja analysoimme tuloksia palveluiden kehittämiseksi. Kehitystyön tuloksena julkaisemme mm. uudistetun asukkaiden verkkopalvelun OmaSATOn alkuvuoden aikana. Jatkamme myös hyvän kohtaamisen konseptin käyttöönottoa osana kokonaisvaltaista asiakastyytyväisyyden kehittämistä.

Lisätietoja:

Elina Vaurasalo, liiketoimintajohtaja, SATO Oyj

Annina Rautio, asiakaskokemuspäällikkö, SATO Oyj

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@sato.fi