Tätä voi olla vuokra-asumisen tulevaisuus: Vuokra sisältää myös palveluja

9.5.2019

SATO ja MaaS Global julkistivat asumisen ja liikkumisen yhteistyöpilotin

Vuokrakoteja tarjoava SATO ennakoi, että kaupunkiasuminen luo yhä enemmän tarpeita helposti hankittaville palveluille, jotka voivat jopa sisältyä vuokraan. Yksi esimerkki tulevaisuuden asumisen palveluista on liikkuminen, jonka tiimoilta SATO ja Whim-liikkumissovellusta kehittävä MaaS Global julkistivat tällä viikolla asumisen ja liikkumisen pilotin noin 1 400 SATOn asukkaalle pääkaupunkiseudulla.

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluva SATO uskoo, että kaupungistuminen kiihdyttää asumiseen liittyvien palveluiden tarvetta. Kaupunkiympäristön nopeatempoisuus ja erilaisten palveluiden käytön monipuolistuminen luovat tarpeen yhdistää palveluita kuluttajille vaivattomiksi kokonaisuuksiksi. SATOn toimitusjohtaja Saku Sipola visioi, että erilaiset palvelut voivat tulevaisuudessa jopa sisältyä vuokraan.

- Vuokra-asumiseen on luonteva yhdistää erilaisia kaupunkilaisten suosimia palveluita, liittyen esimerkiksi liikkumiseen tai päivittäistavaroihin. Se säästää asukkaalta merkittävästi aikaa ja vaivaa, Sipola sanoo. - MaaS Globalin ja SATOn yhteistyöpilotti on hyvä esimerkki palveluiden synergiasta. Liikkuminen kodin ja muiden arjen kiintopisteiden välillä on keskeinen osa elämää, ja tästä voi syntyä jotakin uutta ja kiinnostavaa koko kaupunkiasumisen kannalta.

MaaS Globalin toimitusjohtaja Sampo Hietanen kertoo, että pilotin tarkoituksena on yhdessä tutkia ja synnyttää liikkumisen palveluita asumisen solmukohtiin eli luomaan eräänlaisia liikkumisen keskittymiä sinne missä asumisen ja liikkumisen tarpeet kohtaavat. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vuokra-auto voi löytyä jatkossa aivan kodin nurkilta Whim-liikkumispalvelun kautta.

- Asuminen ja liikkuminen ovat ihmisen perustarpeita. On sekä luontevaa että vallankumouksellista olla ensimmäisinä maailmassa yhdistämässä näitä palveluita. Yhteistyö SATOn ja asukkaiden kanssa mahdollistaa uuden ja entistä toimivamman palvelukokonaisuuden luomisen, ja tarjoaa sujuvampaa elämää asukkaille. Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta, ja odotamme myös kokeilun laajentumista jatkossa, Hietanen sanoo.

Pilottiin voi osallistua 28 SATOn talon asukkaita Helsingin Kalasatamasta ja Jätkäsaaresta, Espoon Niittymaasta sekä Vantaan Tikkurilasta, Hakunilasta, Maarinkunnaalta, Koivuhaasta ja Viertolasta. Pilotin ensimmäinen vaihe kestää kuusi kuukautta, jonka aikana pilottiin osallistuvat saavat alennuksen Whim-sovelluksen kausimaksusta kolmen tilausjakson ajan. Pilotin aikana järjestetään yhteinen työpaja, jossa selvitetään asukkaiden kokemuksia palvelun käytöstä. Palautetta ja toiveita kerätään myös verkkokyselyiden kautta koko pilottijakson ajan.

- Pilotin perusteella katsomme MaaS Globalin kanssa, miten yhteistyötä kehitetään. Uskon, että tulevien kuukausien aikana opimme asukkaittemme kanssa paljon paitsi liikkumisen palveluiden tarpeesta, myös muista asumiseen liitettävien palveluiden tarpeesta, Sipola summaa.

Lisätietoja:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, SATO Oyj
saku.sipola@sato.fi
040 551 5953

Miia Eloranta, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SATO Oyj
miia.eloranta@sato.fi
0201 34 4497 ja 050 441 4221

Haastattelupyynnöt, Maas Global Oy
Veera Aalto
veera.aalto@maas.global 
040 742 7379

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2018 lopussa yhteensä noin 25 900 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla. _SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 290 miljoonaa euroa, liikevoitto 273 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 231 miljoonaa euroa. SATOn sijoituskiinteistöjen arvo oli noin 3,9 miljardia euroa.
www.sato.fi _

MaaS Global
Vuonna 2015 perustettu MaaS Global on maailman ensimmäinen MaaS (Mobility as a Service eli liikkuminen palveluna) -yritys. Yritys lanseerasi marraskuussa 2017 uudenlaisen Whim-liikkumissovelluksen, jolla on tehty jo yli neljä miljoonaa matkaa. Whim toimii tällä hetkellä Helsingissä, Birminghamissa ja Antwerpenissä ja palvelu tullaan lanseeraamaan tänä vuonna 12 uudessa kaupungissa Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa. MaaS Globalin kokonaissijoitukset ovat yhteensä 24,2 miljoonaa euroa ja osakkeenomistajia ovat muun muassa Toyota Financial Service, Denso, Transdev, Aioi Nissay Dowa ja Veho.
https://maas.global
https://whimapp.com/fi