Peijinkuja 6 ja 10, Finnoo, Espoo

Urbaania asumista merellisessä ympäristössä

Kehittyvä Finnoon alue on uusi merellinen kaupunkialue Länsimetron jatkeen varrella. Uudessa Finnoossa yhdistyvät aktiivinen kaupunkiympäristö, aluetta ympäröivät vehreät viheralueet sekä merenranta. Länsimetron jatke tuo alueen asukkaille myös entistäkin nopeammat ja sujuvammat joukkoliikenneyhteydet.

Viihtyisää ja kestävää kerrostaloasumista

SATOn Peijinkujan hankkeen pohjalla on pitkä kehitystyö. Espoon kaupungin kanssa yhteistyönä laadittu uusi asemakaava Hannuksen vanhalle pientaloalueelle käynnistää seudun muutoksen uudeksi Finnoon kaupunginosaksi. Finnoon metroaseman seutu oli aiemmin rakennuskannaltaan pientalovaltaista aluetta. SATOn omistamalla tontilla ollut rivitalokiinteistö purettiin nyt rakennettavien kerrostalojen alta. SATOn tavoitteena on myös tulevaisuudessa jatkaa Finnoon alueen kehittämistä.

Verrattomat näköalat ja kätevä sijainti

Kerrostalon kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke ja osasta asuntoja aukeaa myös hienot merinäköalat. Peijinkujalta on lyhyimmillään merenrantaan vain noin yhden kilometrin kävelymatka ja uusi Finnoon metroasema sijaitsee viereisellä kadulla.

Energiatehokkuutta ja muuntojoustavuutta

SATOn uusien vuokra-asuntojen suunnittelussa huomioidaan aina energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut. Kohde on A-energialuokkaa. Lämmitysmuoto on kaukolämpö ja rakennuksessa on myös aurinkovoimalat kaikkien kerrostalojen vesikatoilla.

Myös muuntojoustavuus on otettu huomioon talon rakenteissa. Osa yksiöiden kantavista betoniseinistä on korvattu asuntojen välisillä kevyillä seinillä. Näin ne ovat tulevaisuudessa tarvittaessa yhdistettävissä naapuriasuntoihin, mikäli nykyistä suuremmille asunnoille on kysyntää tulevaisuudessa.

Monipuoliset yhteiset tilat

Asuinrakennuksessa on kaikille asukkaille yhteiset sauna-, kerho-, pesula- ja kuivaushuonetilat sekä monipuoliset säilytystilat mm. irtaimistovarastot jokaiselle asunnolle sekä varastotilat polkupyörille. Osa asuntojen irtaimistovarastoista sijaitsee asuinkerroksissa kätevästi oman asunnon sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

Asunnoista pääsee suoraan hissillä pysäköintilaitokseen, jossa on yhteensä 100 autopaikkaa ja lisäksi viereisen korttelin pysäköintilaitoksessa on 30 autopaikkaa. Kaikilla autopaikoilla on sähköauton latausmahdollisuus.

Korkeimman 13-kerroksisen talon ylimmässä kerroksessa on asukkaille kolme yhteissaunaa, joiden lauteilta voi ihailla merinäköaloja. Lisäksi ylimmässä kerroksessa sijaitsee asukkaiden käytössä oleva kerhotila, jonka parvekkeelta on aukeaa Finnoon alueen merelliset maisemat. Kortteliin rakentuva viihtyisä piha-alue on SATOn ja kahden ulkopuolisen kerrostaloyhtiön asukkaiden yhteiskäytössä.

Aikataulu

Asunnot ovat muuttovalmiita toukokuun ja elokuun välissä 2024. Kodit tulevat vuokrattavaksi Löydä koti-sivuille alkuvuodesta 2024. Jos tahdot lisätietoa asunnoista ja tarkemmasta aikataulusta ensimmäisten joukossa, tilaa uudiskohdekohtainen uutiskirje alta ja valitse joko Peijinkuja 6 tai 10 tai molemmat.

Milloin pääsen muuttamaan?

Tilaa uudiskohdekohtainen kirje ja tiedät ensimmäisten joukossa, mitä kiinnostavassa kohteessa tapahtuu: miten kohteen valmistuminen edistyy, milloin asuntoa voi hakea ja miltä upouusi kotisi näyttää.

Tilaa uudiskohteen kuulumiset

Lisätietoa

Kuvassa Lupajantie 2:n luhtitalon parveke, jonka lasitusten läpi näkyy pihamaata, viereinen rakennus ja sininen syystaivas.

SATOn Osta vastuullisesti -kodit

Ulkopuolinen vastuullisuuspaneeli on valinnut 15 SATOn uutta ja vanhempaa vuokrakotitaloa mukaan Ostavastuullisesti.fi-sivuston kestävämpien valintojen joukkoon. Nämä kotitalot ovat energiatehokkaita ja myös materiaaliensa puolesta mainio valinta kestävämpiä valintoja suosivalle vuokralaiselle.

Lue lisää

Lisää uusia ja uudistettuja koteja

Katso täältä kaikki uudet ja uudistetut SATO VuokraKodit, jotka ovat varattavissa tai juuri valmistuneet.

Katso vapaat kodit

Psst, tahdotko tietää ensimmäisenä?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet uutiset uusista SATO kodeista ensimmäisten joukossa.

Tilaa uutiskirje