4 syytä muuttaa Hakunilaan

Vantaan Hakunilassa on juuri peruskorjattu SATOtalo, jonka kaikki vuokra-asunnot ovat uudenveroisia. Mutta se ei ole suinkaan ainoa hyvä syy muuttaa Hakunilaan.

1. Uudenveroinen SATOkoti

Miltä kuulostaisi koti, jossa on uudenkarheat pinnat? Asunto, jossa on juuri tehty putkiremontti ja kylpyhuoneissa SATOn Kide-kalusteet, jotka on käsitelty kestämään vaikka upotusta. Suihkussa käynti on huoletonta, koska kalusteita ei tarvitse kuivata suihkun jälkeen.

Tämä kaikki odottaa sinua Raudikkokuja 5:ssä sijaitsevassa SATOtalossa. Talo valmistuu peruskorjauksesta keväällä 2019, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan sinne toukokuussa.

Taloyhtiön kaikki huoneistot ovat tilavia ja valoisia. Lasitetut parvekkeet tuovat ikään kuin yhden huoneen lisää. Jätelajittelu on tehty erityisen helpoksi uusien, värikoodattujen astioiden avulla. Talon porraskäytävissä on hissit.

Asuntojen pohjaratkaisut mahdollistavat sen, että voit muuttaa saman katon alle vaikka parhaiden opiskelukaveriesi kanssa. Ja saat ottaa koiran, kissan tai lemmikkihamsterisi mukaan. Kuten muissakin SATOkodeissa, Raudikkokuja 5:n asunnoissa on laajakaistayhteys ja vakuus 0 euroa.

SATOn myyntineuvottelija Leena Westerlund haluaa korostaa, että Raudikkokuja 5 on kokonaan savuton taloyhtiö.

“Ihmiset voivat nauttia lasitetuista parvekkeistaan ilman pelkoa naapurista kantautuvasta tupakansavusta”, hän lisää.

2. Mainiot ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet

Tykkäätkö käydä töiden jälkeen juoksulenkillä? Vai lähdetkö mieluummin eväiden kanssa rauhalliselle kävelyretkelle? Idyllinen Håkansbölen kartanon maasto ja Hakunilan urheilupuisto on kuin tehty monenlaisten liikkujien tarpeisiin. Kartanon pihamaa sekä itse rakennus huokuvat maalaisromantiikkaa, ja ihanasta kahvilasta saat itsetehtyjä leivonnaisia ja lounasaikaan tarjolla on kermaista lohikeittoa. Kartanon sisustuspuodista voit käydä ostamassa vaikkapa uusia astioita kotisi piristykseksi.

Urheilupuisto tunnetaan useiden hiihdon Suomen-mestaruuskilpailujen järjestyspaikkana, joten hiihtolatujen sekä erilaisten kuntopolkujen ylläpito on henkilökunnalle tuttua. Valaistuja lenkkipolkuja on yhdestä viiteen kilometriä, joten voit lähteä lenkille vaikka keskellä yötä.

Kesäisin voit harrastaa puistossa lukemattomia palloilulajeja, ja talvisin hiekkakentällä luistellaan. Terveysaseman senioriliikuntakurssit antavat kyytiä yksinäisyydelle ja virkistävät sielua.

Hakunilassa on myös uimahalli, jonka kyljessä on kuntosali. Uimahallissa riittää aktiviteetteja kaikenikäisille vesipedoille.

3. Kaikki lähellä

Hakunila sijaitsee Itä-Vantaalla, aivan Pohjois-Helsingin tuntumassa, Lahdenväylän ja Kehä lll:n kainalossa. Se on täydellinen yhdistelmä kylämäistä tunnelmaa, luonnonrauhaa ja nopeita yhteyksiä Helsingin keskustaan – ja joka suuntaan Uudellemaalle. Liikut sitten bussilla, autolla, pyörällä tai kävellen, pääset aina yhtä helposti ja nopeasti lähikauppaan tai ostoskeskukselle.

Helsingin keskustaan pääset bussilla noin puolessa tunnissa, Tikkurilaan parissakymmenessä minuutissa matalalattiabussilla, joka lisää mielekkyyttä matkantekoon.

Vantaan pikaraitiotien suunnitelmat ovat HSL:n toimesta lyöty lukkoon. Tulevaisuudessa Hakunilasta on loistavat yhteydet Tikkurilan ja Jumbon kautta lentokentälle asti. Toisessa päässä päätepysäkkinä on Mellunmäki, jossa pääsee vaihtamaan mutkattomasti metroon, joka tuo Espoon entistä lähemmäksi.

Sinun ei välttämättä tarvitse poistua Hakunilasta: alueen laajaan palveluvalikoimaan kuuluu koulu, lukio, päiväkoteja, kirjasto, apteekki ja kirkko.

Hakunilassa on monia etnisiä ravintoloita, joissa voit vierailla, kun haluat pitää tauon ruoanlaitosta. Vantaan Ikeassa voit pistäytyä halutessasi vaikka syömässä perinteiset lihapullat, koska sinne on autolla matkaa vain parin musiikkikappaleen verran.


4. Palkittu kaupunginosa

Hakunila valittiin Suomen Kotiseutuliiton toimesta Vantaan vuoden kaupunginosaksi 2015. Syitä titteliin on varmasti monia, mutta yksi merkittävimmistä on alueen monimuotoisuus ja sen mukanaan tuoma uudenaikainen yhteisöllisyys: esimerkiksi Hakunilan kyläjuhlissa tanssivat tanssiorkesterin tahdissa kaikki varhaisnuorista vaareihin.

Asukasaktiivisuus on alueella huipussaan, ja se näkyy myös järjestettävien tapahtumien määrässä. Yhteisöt järjestävät paljon erilaisia yleisötapahtumia, joissa voi tutustua vaikkapa kansainväliseen kulttuuriin.

Westerlund kertoo, että ihmiset, jotka tuntevat Hakunilan, viihtyvät siellä.

“Hakunilassa on paljon ihmisiä, jotka ovat asuneet siellä aina. He haluavat jäädä sinne, koska alue on viihtyisä, tuttu ja turvallinen”, Westerlund sanoo.


Etsitkö uutta kotia? Katso kaikki SATOn vuokrakodit täältä.

Lue lisää Kide-mallistosta täältä.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin