Minkälaista Talissa on asua?

Tali on ennen kaikkea luonnonläheinen ja hiljainen asuinalue: melua ei kuulu, ellei sellaiseksi lasketa pikkulintujen viserrystä tai golfkentältä kajahtavaa huutoa ’fore’, kun lyönti on lipsahtanut karvan verran leveäksi.

Tali

Ai millainen paikka Tali on asua? Talinlehdon palstaviljelijöiden varapuheenjohtaja Tenho Maaranen katsoo hetken silmiin ja vastaa kysymyksellä.
– Kuuntele. Kuuletko melua, Maaranen kysyy.

Melua ei kuulu, ellei sellaiseksi lasketa pikkulintujen viserrystä tai aika ajoin viereisen kuusiaidan takaa kajahtavaa huutoa ’fore’, kun golffarin lyönti on lipsahtanut karvan verran leveäksi. Taliin lyö leimansa runsas luonto, joskin varsinaisia erämaita parinkymmenen minuutin päässä pääkaupungin keskustasta on turha etsiä. 
– Mutta esimerkiksi Talia halkova Mätäjoki on rumasta nimestään huolimatta tosi kaunis, Maarasen kanssa viljelypalstallaan
ahertava Tuija Valtavirta sanoo.

Suomen vanhimman golfkentän ohessa Talille lyövät urheilullisuuden leimaa jalkapallo-, tennis- ja sulkapallohallit, ja runsailla pururadoilla kelpaa pyristellä rantakuntoon kevät toisensa jälkeen. Kuntoilumahdollisuuksien ohessa moni Talissa asuva tai työskentelevä arvostaa rauhallisen alueen sijaintia. 
– Tänne on tosi helppo tulla. Yhdellä bussilla pääsee reilussa vartissa keskustasta, ja lisäksi yhteydet suurilta Turun, Tampereen ja Vihdin väyliltä ovat hyvät, tatuointistudio La Muerte Inkiä Talinrannassa pyörittävä Kimmo Angervaniva sanoo.

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin