Pauliina Seppälä: ”Inspiroidun siitä, mitä ei vielä ole olemassa"

Kaupunkien yhteisöllisyyttä kehittävä Pauliina Seppälä haluaa luoda paikkoja, joissa eri ikäiset ihmiset nauttivat urbaanista kulttuurista yhdessä.

Pauliina Seppälä viihtyy urbaanissa sykkeessä. Erityisesti Punavuoren korttelit ovat lähellä sydäntä: sieltä löytyy myös Pauliinan työhuone.

Kaiken A ja O on…

…kaupunkilaisten yhteisöllinen luomisprosessi. Kun saamme yhteyden toisiimme, voimme synnyttää todella tehokkaita, luovia ja tuottavia prosesseja, joihin yksin ei pysty. Hyviä esimerkkejä ovat Refugee Hospitality Club -Facebook-ryhmä ja Siivouspäivä.

Parasta kaupungissa…

…ovat ihmiset, sillä vaikka tykkään työskennellä pyjamassa kotisohvalla, haluan ihmisiä lähettyvilleni. He luovat niin kaupungin kaduille kuin sen kahviloihinkin turvallisuuden tunnetta ja hyvää oloa.

Olen aina ollut sitä mieltä…

…että eriarvoisuus on kaikkien ongelmien alku ja juuri. En suinkaan kannata tasapalkkaa, mutta yhä jyrkkenevät tuloerot luovat hyväksikäyttöä, stressiä ja epäoikeudenmukaisuuden tunnetta. Lopulta eri luokkiin kuuluvat ihmiset eivät enää ymmärrä toisiaan.

Kerrostaloelämään kuuluvat…

…oikeus nauttia yhteisöllisyydestä, mutta samaan aikaan myös oikeus suojella yksityisyyttään. Kerrostaloelämään kuuluu myös helppous: aikaansa ei tarvitse käyttää lumitöihin ja asumisen puitteista huolehtimiseen.

En koskaan voisi…

…oppia tykkäämään suomalaisesta tavasta eristää ihmisiä keinotekoisiin karsinoihin. En ymmärrä, miksi kaupunkitilassa esimerkiksi lapset karsinoidaan leikkipuistoihin, missä aikuisille ei ole palveluita, ja toisinpäin.

Ekbergin kahvila Bulevardilla on tuttu paikka Pauliinalle. Kahvilakulttuurin yhteisöllisyys luo hänestä turvaa kaupunkilaisille.

Upein kokemukseni…

…on se, kun olen unelmoinut omassa päässäni jostakin yhteisöpalvelusta, ja sitten siitä tulee totta: ihmiset käyttävät palvelua ja saavat siitä iloa. Mesenaatti-palvelussamme ihmiset saavat rahoitusta, Nappi Naapurissa taas ystävän tai apua arkeen. Se on upeaa!

Parannettavaa olisi…

…tavallisen asukkaan äänen kuulumisessa. Suurin osa ihmisistä on hiljaa ja tyytyväisiä, mutta kun joku keksii kivan idean, pieni aktiivivalittajien joukko pystyy torppaamaan aloitteellisuuden ja kokeilemisen. Hiljaisen enemmistön ääni on nostettava heidän yläpuolelleen.

Kun kävin…

…Italiassa, Ranskassa, Manhattanilla ja Hollannissa, näin paikoja, joissa kaikenikäiset viihtyivät yhdessä. Lapset leikkivät kirjakaupoissa, ja leikkipuistoissa oli kahviloita tai jopa baareja. Eri ikäisiä ihmisiä ei tarvitse eristää toisistaan, vaan luoda paikkoja, joissa on kaikille tekemistä.

Inspiroidun valtavasti…

…tulevaisuuden visioista. Siitä mitä ei vielä ole olemassa, mutta mitä voisi olla.

Tulevaisuudessa toivoisin…

…että meistä jokainen voisi käyttää omia resurssejaan rakentaakseen maailmasta paremman.

Ajatukseni kaupungista…

…Facebookin operatiivista johtajaa Sheryl Sandbergiä lainaten ”Done is better than perfect.”

Pauliina Seppällä viihtyy Punavuoren vilinässä. Ympäröivät ihmiset luovat hänelle hyvää oloa.

Pauliinan parhaat linkit kaupunkielämään:

  • Naapurustojen sosiaalinen media Nappinaapuri on luomamme palvelu, jossa kaupunkilaiset voivat tarjota ja etsiä naapuriapua lähialueellaan. Palvelu toimii lähialueen ilmoitustauluna ja sosiaalisena keskustelukanavana. 
  • Roskalava Helsinki -Facebook-ryhmä kertoo jäsenilleen sijaintitiedoin ja valokuvin ympäri kaupunkia ilmestyvistä roskalavoista, joista voi löytää toisten hylkäämää mutta vielä hyvin käyttökelpoista tavaraa. 

Pauliina Seppälä on Helsingin Punavuoressa asuva yrittäjä, joka tähtää yritystoiminnassaan yhteisöllisyyden kehittämiseen kaupungissa. Hänen Yhteismaa-yhdistyksensä käsialaa ovat muun muassa vanhaa tavaraa kierrättävä Siivouspäivä-tapahtuma, jakamistataloutta edistävä Nappinaapuri-verkkopalvelu sekä saunat kylpyvieraille avaava Sauna Day.

 

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin