6 vinkkiä viikonloppureissulle Suomessa

Kaipaatko viikonloppulomalle, muttet jaksa kiertää samoja vanhoja paikkoja? Pyysimme SATOn palvelupäälliköitä Turusta ja Tampereelta paljastamaan, mitä kaupungeissa kannattaa tehdä, kun huvipuistot ja linnat on nähty.

Palvelupäällikkö Elina Lehtisen vinkit Tampereen kävijälle

1. Viikinsaari

”Pikkasen yli vartin matkan päässä Tampereen keskustasta sijaitsevassa Viikinsaaressa kesäpäivä menee siivillä. Vehreä luonto ja kaunis pitsihuvila rauhoittavat mielen, ja meditointipolulla karisevat viimeisetkin huolet. Ja kyllä se niin on, että lyhytkin venematka tekee reissusta heti merkittävämmän tuntuisen.”

Tutustu Viikinsaareen ›

Palvelupäällikkö Elina Lehtinen nojaa Pyynikin näkötornin ikkunalautaan ja hymyilee. Kaulassa pinkki huivi ja päällä harmaa neuletakki.
Pyynikin näkötornilla kotikulmamatkalla pari kertaa vuodessa käyvä Elina Lehtinen on pitänyt huolta SATOn vuokrakotien asukkaista vuodesta 2008: “Työssäni parasta on monipuolisuus. Joka kerta, kun saa ongelman ratkaistua, tulee hyvä fiilis.”

2. Laukon kartano

”Tämäkin kaunis maisema on venematkan päässä: Vaikka etäisyys Tampereelta kasvaakin, kyllä kannattaa käydä. Itse suosittelen kartanon taidenäyttelyä ja siihen maukasta lounasta päälle. Toisaalta kannattaa tarkistaa kesäkonserttien ajat, sillä näissä maisemissa raikaa usein myös musiikki."

Kurkista kartanoon ›

3. Keskustorin kesäkeidas

”Kun on ensin syynännyt keskustan parhaat shoppailupaikat ja ihastellut perinteiset koskimaisemat, suosittelen suuntaamaan Raatihuoneen tuntumaan Keskustorille, jossa on peräti 500 asiakaspaikan kesäkeidas. Hyvää seuraa, maukasta ruokaa ja virkistävää juomaa tiedossa!”

Kesäkeitaan karkelot ›

Rakastuitko Manseen? Jospa muuttaisit sinne? Katso vapaat vuokra-asunnot ›

Palvelupäällikkö Jenni Mikkolan vinkit Turun kävijälle

1. Turun pääkirjasto

”Viihtyisä ja moderni rakennus Aurajoen rannassa on turkulaisten yhteinen olohuone. Lastenosastolla voi ihailla vaihtuvia näyttelyitä tai kurkkia lattialuukkujen alta aukeavia maailmoja. Aikuistenosastolla voi rakentaa itselleen lukupesän design-tuoleista. Myös kirjaston ravintola ja kahvila ovat käymisen arvoisia.”

Tutustu kirjastoon ›

2. Kupittaanpuisto

”Olen joskus miettinyt, onko jotain, mitä Kupittaanpuistossa ei ole. Parin kilometrin päässä keskustasta on urheilukenttiä, leikkipuistoja, maauimala, liikennepuisto, aikuisten crossfit-puisto, minigolfrata, eläinpuisto ja ravintola. Talvella puistossa voi luistella tai laskea vaikka pulkkamäkeä.”

Suomen vanhin kaupunkipuisto kutsuu ›

3. Jokiranta

”Turun jokiranta hakee vertaistaan. Pelkästään keskusta-alueen tuntumassa on noin 7 km jokirantaa kuljettavana museoineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Jokiranta soveltuu myös pyöräilyyn. Maksuttomalla jokilautta Förillä pääsee joen yli hauskalla tavalla, ja rinnehissi Funikulaariakin voi kokeilla. Jos jokirannan vilinän sijaan kaipaa rauhallisempaa ja luonnonläheisempää reittiä, voi rantaa pitkin kulkea Tuomiokirkolta Halistenkoskelle päin, josta voi vuokrata vaikkapa kanootin ja lähteä melomaan.”

Tutustu turkulaisten olohuoneeseen ›

Tuntuuko Turku siltä oikealta? Löytyisikö sieltä ihan kotikin? Katso vapaat vuokra-asunnot ›

Jenni ja Elina antoivat ekat vinkkinsä jo 2018. Tämän jutun vinkit ovat kesältä 2023.