6 vinkkiä viikonloppureissulle Suomessa

Kaipaatko viikonloppulomalle, muttet jaksa kiertää samoja vanhoja paikkoja? Pyysimme SATOn palvelupäälliköitä Turusta ja Tampereelta paljastamaan, mitä kaupungeissa kannattaa tehdä, kun huvipuistot ja linnat on nähty.

SATOn palvelupäällikkö Elina käy Pyynikinharjulla säännöllisesti
Pyynikin näkötornilla pari kertaa vuodessa käyvä Elina Lehtinen on pitänyt huolta SATOn vuokrakotien asukkaista vuodesta 2008: “Työssäni parasta on monipuolisuus. Joka kerta, kun saa ongelman ratkaistua, tulee hyvä fiilis.”

Palvelupäällikkö Elina Lehtisen vinkit Tampereen kävijälle

1. Pyynikin näkötorni

”Näkötorni on perinteinen ja historiallinen paikka, josta on hienot näkymät kaupungin ylle. Kesällä ympärillä on Pyynikinharjun hieno luonto, mutta torni on auki talvellakin. Näkötornin kahviosta kannattaa ehdottomasti ostaa lämmin, juuri valmistunut munkki, se on olennainen osa vierailua.”

2. Vapriikki

”Iso museokeskus sijaitsee Tammerkosken rannalla vanhoissa punatiilisissä tehdasrakennuksissa. Siellä voi kokea samalla kertaa historian havinaa ja monta erilaista näyttelyä. Vapriikista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.”

Mielitkö matkalle? Katso jutun lopusta Forenomin etu SATOn asukkaille

3. Saunaravintola Kuuma

”Jos haluaa saunoa keskellä kaupunkia ja pulahtaa uimaan Ratinan suvantoon, täällä se on mahdollista. Tänä kesänä avatussa saunaravintolassa on mukava tunnelma ja hienot näköalat. Jos haluaa vain syödä tai nauttia kupin kahvia, sekin on mahdollista.”

Palvelupäällikkö Jenni Mikkolan vinkit Turun kävijälle

1. Turun pääkirjasto

”Viihtyisä ja moderni rakennus Aurajoen rannassa on turkulaisten yhteinen olohuone. Lastenosastolla voi käpertyä lueskelemaan donitsin sisälle tai kurkkia lattilaluukkujen alta aukeavia maailmoja. Aikuistenosastolla voi rakentaa itselleen lukupesän design-tuoleista. Myös kirjaston ravintola ja kahvila ovat käymisen arvoisia.”

2. Kupittaanpuisto

”Olen joskus miettinyt, onko jotain, mitä Kupittaanpuistossa ei ole. Parin kilometrin päässä keskustasta on urheilukenttiä, leikkipuistoja, maauimala, liikennepuisto, aikuisten crossfit-puisto ja ravintoloita. Talvella puistossa voi luistella tai laskea vaikka pulkkamäkeä.”

3. Kävely Martin läpi

”Kun ylittää Förillä (eli lautalla) Aurajoen, itäpuolella alkaa Martin kaupunginosa, joka on täynnä pieniä katuja ja erilaisia, eri-ikäisiä taloja. On puutaloja, kivitaloja ja vanhoja pihapiirejä, siellä kannattaa kävellä ja vaikka eksyä. Jos kaipaa pidempää kävelylenkkiä, Martin läpi voi jatkaa matkaa Vähäheikkilän ja Uittamon alueiden läpi.”

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin