Viisi syytä muuttaa Myyrmäkeen

Myyrmäki on täynnä elämää ja tapahtumia. Kaikki tarpeellinen löytyy vuokra-asunnon läheltä ja Myrtsi onkin oivallinen asuinpaikka niin sinkuille, pariskunnille kuin eri kokoisille perheille. Kaiken kruunaavat loistavat harrastusmahdollisuudet taiteen ja urheilun parissa.

1. Kaikki tarvittava löytyy läheltä

Omasta kodista ei tarvitse lähteä kauas ostoksille. Kauppakeskus Myyrmanni kattaa arjen tarpeet runsaalla tarjonnallaan. Myyrmannista ostat vaatteet ja ruuat samalla reissulla ja pysähdyt herkuttelemaan ravintoloihin ja kahviloihin shoppailupäivän päätteeksi. Jos tarvetta kuitenkin on lähteä Helsinkiin, ei matka sinne vie junalla kuin vartin.

Myyrmäen juna-asema ja värikäs graffititeos aseman seinällä.
Upea graffititeos koristaa Myyrmäen juna-aseman seinää.

Myyrmäki kehittyy jatkuvasti kotien ja palveluiden puolesta. Myyrmäen kehityshankkeen mukaan keskustaan rakennetaan lisää liiketiloja ja asuinrakennuksia. Paalutori pysyy toritapahtumien keskiönä, mutta sen pohjoispuolelle valmistuu uusi aukio nimeltään Ruukkutori. Myrtsiläiset pääsevät nauttimaan uudesta keskustasta projektin valmistuessa alustavasti vuonna 2025.

Miltä tuntuisi asua modernisti palveluiden vieressä? Ihastu Virtakujan omistusasuntoihin.

2. Koulut ja päiväkodit vieressä

Myyrmäellä perheen arkea helpottavat opinahjojen läheisyys. Vantaan suuralueelta löytyy lukuisia peruskouluja ja päiväkoteja, Vaskivuoren musiikkilukio ja Vantaan ammattiopisto Varia. Myös korkeakouluopiskelijoille paikka on ihanteellinen asua, sillä Metropolia Ammattikorkeakoulu sijaitsee Myyrmäen keskustan liepeillä hyvien liikenneyhteyksien varrella.

3. Myyrmäki on taiteen ja kulttuurin keskus

Taiteilijat, taiteen ihailijat ja katutaiteen mestarit ovat kotonaan Myrtsissä. Seinähullu Vantaa -hankkeen johdosta monien kerrostalojen seiniä koristavat henkeäsalpaavat muraalit ja useat alikulkutunnelit ovat saaneet uuden ilmeen graffiteilla.

Myyrmäkitalossa toimiva Vantaan taidemuseo Artsi on täynnä 60-luvun ja nykytaiteen teoksia. Artsi järjestää piirustusiltoja, työpajoja ja taidetapahtumia, joihin kaiken ikäisten taiteen ystävien kannattaa suunnata.

Lastenkulttuurikeskus Toteemi tarjoaa perheen pienille taiteilijoille mahdollisuuden aloittaa harrastuksen taiteen parissa. Toteemi järjestää myös koko perheen tapahtumia, kuten konsertteja, esityksiä ja leffanäytöksiä.

4. Lemmikit sallittu

SATOn VuokraKodeissa lemmikit ovat sallittuja ja Myyrmäeltä löytyykin monia ihastuttavia, lemmikkiystävällisiä vuokra-asuntoja. Koiria hemmotellaan, sillä alueella on yhdeksän koirapuistoa sekä lukuisia vehreitä lenkkipolkuja. Esimerkiksi Raappavuoren koirapuistossa sekä koira että omistaja pääsevät nauttimaan sankasta metsästä, sammaleen peittämistä kallioista sekä valaistuista reippailureiteistä.

5. Urheilijan valinta

Aloittelijat, ammattilaiset ja penkkiurheilijat löytävät lajinsa Myyrmäen urheilupuistosta. Legendaarinen urheilupuisto vastaa vaativankin harrastajan tarpeisiin. Alueella on kaksi jäähallia, kuntosali, hiekkakenttä, yleisurheilukenttä ja squashkenttiä.

Suomen suurin skeittipuisto sijaitsee Myrtsissä. Skeittaajat osallistuivat suunnittelutyöhön, joten lopputulos täyttää toiveet. Puistossa on huomioitu myös skuuttaajat, eli potkulaudallakin pääsee temppuilemaan.

Urheilupuistossa sijaitseva Energia Areena on pullollaan monenlaisia messu- ja kulttuuritapahtumia, mutta näiden lisäksi areenassa järjestetään cheerleading- ja voimistelukilpailuita. Lisäksi paikka on yleiskäytössä muun muassa salibandyn, sählyn, koripallon ja lentopallon pelaajille.

Myyrmäki kehittyy vuosi vuodelta ehommaksi. Se modernisoituu uusien rakennusten myötä samalla kun vanhoja peruskorjataan. Taide, kulttuuri ja urheilu, hyvät liikenneyhteydet sekä arjen palveluiden läheisyys tekevät Myrtsistä niin suurperheen kuin sinkunkin kodin.

Kuvassa uusi Myyrmäen Virtakujalle valmistunut kerrostalo.