Härmälänrannan palvelut TOP 6

Tampereen Härmälänrannan uniikilla asuinalueella tuntuu olevan vain hyviä puolia: Pyhäjärven kaunis ranta-alue, kivenheitto Tampereen keskustaan – ja kaikki palvelut kävelymatkan päässä. Yhdessä Härmälänrannan SATOn taloista asuvat Riitta ja Eero kertovat parhaat vinkkinsä palveluista.

Kaikkiin kauppoihin kipsutellen

”Härmänlänrannan asukkaat pärjäävät arjessaan mainiosti ilman autoa, sillä kävellen tai bussilla pääsee kaikkien palveluiden äärelle hetkessä. Kaikki kaupat, mitä ihminen arjessaan tarvitsee, löytyvät läheisestä Partola-Keskuksesta. Käymme siellä ostoksilla muutaman kerran viikossa.”

 

Kahville ruusutarhaan

”Kesäisin pyöräilemme usein vastarannalla sijaitsevalle Hatanpään Arboretumin puutarha-alueelle, sinne on meiltä juuri sopiva pyöräilymatka: kolme kilometriä suuntaansa. Viehättävällä alueella on muun muassa vanha Hatanpään kartano, ruusutarha sekä todella idyllinen kesäkahvila, josta saa siellä leivottuja baakelseja. Kahvilasta on muodostunut meille oma, tärkeä paikkamme."

 

Kotikampaamoon kulman takana

”Omalta rantakadultamme olemme löytäneet mainion kampaajan, jossa molemmat käymme leikkauttamassa hiuksemme. Anne-kampaajan luona on aina mukava käydä, ja aikoja on hyvin tarjolla. Haluamme ehdottomasti suosia alueen pienyrittäjiä, jotta palvelut säilyisivät jatkossakin lähietäisyydeltä kotoa.”

 

Laineilla liplatellen

”Pyhäjärven läheisyys on meille erittäin tärkeää, ja käymme päivittäin kävelemässä rantamaisemissa. Kesällä asukkaiden on myös mahdollista lähteä vesille, sillä rannassamme vuokrataan soutuveneitä. Härmälänrannan laiturilla pysähtyy myös yhteysalus, jolla pääsee retkeilemään idylliseen Viikilänsaareen, jossa on muun muassa ravintola ja saunoja. Emme ole vielä astuneet laivaan, mutta tulevana kesänä aiomme sen tehdä.”

 

Kotipuutarhurin aarreaitta

”Suurelle, 17-neliöiselle, lasitetulle parvekkeellemme hankimme viherkasveja ja kukkia ympäri vuoden, sillä keittiön ikkunoista on kiva katsella parvekkeen väriloistoa. Lä'heisessä rautakaupassa Bauhausissa on yllättävän hyvät valikoimat kasveja, ja etenkin kesäisin valikoimat kotipuutarhurille ovat erinomaiset.”

 

Messuilua ja sporttia

”Tykkäämme kovasti käydä kulttuuritapahtumissa, ja usein ajamme bussilla Tampereen keskustaan. Alle puolen kilometrin päästä meiltä löytää myös Pirkka-hallin, jossa järjestetään jatkuvasti suuria tapahtumia, kuten vuotuiset Suomen Kädentaito -messut, joissa meillä on tapana käydä. Myös urheilutapahtumia pääsee halutessaan seuraamaan ympäri vuoden.”

 

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin