Kesätöissä: Uusia kokemuksia ja huippuja työkavereita

SATO on Suomen suurimpia vuokranantajia ja tarjoaa monipuolisesti kesätöitä ja kesäharjoittelupaikkoja aina asiakaspalvelusta lakipuolelle asti. Meidän mahtavat kesätyöntekijät Jenni ja Mikko kertovat minkälaista meillä on työskennellä.

SATOlla kesätyöntekijät pääsevät kehittämään taitojaan rennossa ilmapiirissä. Oli kyseessä sitten asiakaspalvelu tai kiinteistöhuolto, kaikkiin töihin perehdytetään. Ketään ei jätetä yksin, vaan apua saa aina kun sitä kysyy.

Jenni Först työskentelee SATOn asiakaspalvelussa, jossa asukkaita autetaan aina asunnon löytämisestä vuokrasuhteen päättymiseen asti. Jenni tekee töitä monikanavaisessa ympäristössä: puhelimessa, chatissa, sähköpostissa sekä OmaSATOssa.

”On ollut kiva kesä ja olen iloinen siitä, että jatkuu vielä vähän aikaa”, Jenni kertoo. Syksyllä häntä odottavat maisteriopinnot Jyväskylän yliopistossa.

Mikko Lipponen on tuurannut SATOn palvelupäälliköitä kesälomien aikana. Hän tekee pääsääntöisesti hallinnollisia tehtäviä, mutta ottaa työn alle myös asuntotarkastuksia. Pyytäessään hän saa lisää vastuuta.

Mikko katsee tablettitietokonetta SATO StudioKodissa
Vaikka Mikolla on entuudestaan kokemusta alalta, hän on oppinut paljon uutta SATOlla.

”Olen tradenomiopiskelija ja opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta. Suuntaudun kiinteistöjohtamiseen ja minulla on ennestään kokemusta tästä alasta”, Mikko toteaa.

Molempien mielestä työ on ollut monipuolista ja vapaata. Mikko aloittaa usein työpäivänsä tarkistamalla, mitkä työt vaativat ensimmäisenä huomiota.

”Työ on vapaata, kun saa päättää oman aikataulunsa. Jotkut päivät menevät tarkistuksissa, jotkut menevät etänä ja toimistolla”, Mikko kertoo.

Jennin työt vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä puhelin- vai chattivuoro. Puhelinvuorossa aamut ovat kiireisintä aikaa. Hän auttaa asukkaita ja tarvittaessa ohjaa eteenpäin palvelupäällikölle.

Miksi hait kesätöihin SATOlle?

Jenni oli etsinyt kesätöitä työnhakusivustoilta, kun puolestaan Mikko sai kannustusta hakemiseen SATOssa työskentelevältä luokkakaveriltaan. Mikko halusi myös kokea minkälaista SATOlla on työskennellä. Jenni kuitenkin muistuttaa, että ketään ei tarvitse tuntea päästäkseen SATOlle töihin. Molemmat toteavat, että tärkeintä työnhaussa on hyvä asenne.

Mikko ja Jenni SATOtalon käytävällä
Mikko ja Jenni kannustavat hakemaan kesätöihin SATOlle. "Hae rohkeasti SATOlle! On ollut helppo ilmapiiri, olemme saaneet apua alusta asti."

”Saat heti apua, kun kysyt. Vaikka et tuntisi kyseistä henkilöä tai hän ei tietäisi vastausta, saat ohjauksen toiselle, joka tietää”, Mikko kertoo.

Myös työn joustavuus ja vapaus olivat ratkaisevia seikkoja, jotka saivat hakemaan työpaikkaa.

”Voi itse päättää missä tekee töitä. Se oli yksi iso tekijä, miksi hain”, perustelee Jenni.

Miten kuvailisit SATOa työpaikkana?

”Rento ja viihtyisä ilmapiiri”, Jenni kertoo. Hänestä on kiva olla töissä toimistossa, jossa kaikki moikkailevat ja juttelevat. Myös etätöissä jutellaan paljon Teamsin välityksellä.

”Samaa mieltä kuin Jenni. Täällä on avoin ja hyvä ilmapiiri”, Mikko lisää.

”Meillä on huiput työkaverit!”

Hauskojakin tapahtumia on ehtinyt kesätöissä sattua. Jenni kertoo, kuinka asiakaspalveluun oli soitettu talon käytävään päässeestä linnusta.

”Minulta kysyttiin, miten lintu saadaan pois ja minne pitäisi ottaa yhteyttä. Laitoin talomestarin katsomaan ja linnun pelastusoperaatio onnistui!” Jenni naurahtaa.

SATOlle töihin? Tutustu meihin täältä!

Opitko jotain uutta SATOlla?

Kesätyö SATOlla on ollut mukava kokemus molemmille. Jenni ja Mikko ovat päässeet muun muassa kehittämään ongelmanratkaisukykyään. Kuitenkaan yksin ei tarvitse tehdä töitä, vaan apua saa aina kun sitä kysyy.

”Kaikki asiat on saatu maaliin ja mikään ei ole jäänyt kesken. Vaikka alasta on kokemusta, olen oppinut paljon uutta. Esimerkiksi muuttotarkastukset ovat uutta minulle”, Mikko kertoo.

”Heti ensimmäisestä päivästä asti tervetullut olo.”

Jenni puolestaan oppi, että tilanteesta kuin tilanteesta selviää.

”Asioita pystyy tarvittaessa myös delegoimaan”, Jenni lisää.

Mitä haluaisit sanoa vuoden 2022 kesätyöntekijöille?

”Rennosti ja avoimin mielin, ei tarvitse jännittää! Ei tarvitse tietää kaikkea heti tai olla valmiina kokemusta, sillä työ opettaa. Täällä on matala kynnys kysyä ja saat hyvän perehdytyksen”, Mikko kertoo.

”Hae rohkeasti SATOlle! On ollut helppo ilmapiiri, olemme saaneet apua alusta asti ja ei joudu töihin ilman tietoa siitä, mitä pitää tehdä. Ilmapiirin takia pelkästään voisin suositella hakemaan!” Jenni kannustaa.

SATOlle avautuu aina tarpeen mukaan kesätyöpaikkoja eri tiimeihin ja osastoille. Kesäharjoittelija voi löytää investoinneista, asiakaspalvelusta, viestinnästä tai lakipuolelta kiinnostavan pestin. Tutustu esimerkiksi palveluasiantuntijan tai palvelupäällikön työtehtäviin.

Ada kuuntelee musiikkia kuulokkeilla asunnossaan.