Kun tunne ja järki kohtaavat uudessa kodissa

Sinikan elämä heitti kuperkeikkaa – eteenpäin. Kun hän päätti vaihtaa työpaikkaa, myös uusi koti alkoi pyöriä mielessä. Järkisyiden lisäksi myös muut seikat rohkaisivat päätökseen ja inspiroivat muutokseen.

Sinikan koti Castréninkadulla alkaa täyttyä muuttolaatikoista ja -kasseista. Hän on asunut Helsingin Kalliossa jo vuoden, mutta pian edessä on muutto aivan uuteen paikkaan: Vantaan Louhelaan.

“Odotan muuttoa kovasti! Pakkaamista en niinkään, mutta muuttoa kyllä”, Sinikka nauraa.

Muutto Louhelaan on Sinikalle järkevää, mutta se vie myös lähemmäs hänen sydämelleen tärkeitä asioita.

Hakaniemestä Helsinki-Vantaalle

Sinikka työskenteli pitkään ravintolapäällikkönä Hakaniemessä lähellä Kallion kotiaan. Viisi vuotta samassa yrityksessä alkoi kuitenkin riittää, ja Sinikka päätti vaihtaa maisemaa. Kun hän sai uuden työpaikan Helsinki-Vantaan lentokentältä, oli työmatka Kalliosta lentokentälle Sinikan mielestä liian pitkä. Uuden asunnon etsintä alkoi välittömästi.

“Olen koko ajan menossa ja elämäni on vilkasta. En halua tuhlata aikaa työmatkoihin tai muuhun ylimääräiseen”, Sinikka pohtii.

Helsinki-Vantaan lentokenttä edustaa Sinikalle muutakin kuin töitä: se on myös paikka, jossa hän toivottaa rakkaansa tervetulleeksi. Hänen puoliksi sveitsiläinen poikaystävänsä asuu ulkomailla, ja etäsuhde tarkoittaa paljon lentämistä. Sinikka ja hänen poikaystävänsä vierailevat usein toistensa luona, mutta myös matkustelevat yhdessä innokkaasti. Kun lentokenttä on lähempänä, niin on myös yhteinen aika.

Poikaystävä on taas aamulla lähtenyt Sinikan luota kohti Helsinki-Vantaata.

“Kerran hän lähetti viestin, jossa sanoi, että nähdään huomenna aamulla kello viisi lentokentällä. Hämmentyneenä kysyin, että mitä tarvitsen mukaan ja vastaus oli, että passin. Viimeiseen asti hän piilotteli lentolippuja kourassaan, kunnes homma paljastui: lähdimme viettämään päivää Lontooseen!”

Sinikan olohuoneen seinällä komeilee karttataulu, josta voi raaputtaa maita näkyviin yksi kerrallaan. Kun kartta hankittiin, tarkoituksena oli, että aina, kun Sinikka ja hänen poikaystävänsä käyvät yhdessä reissussa, matkustusmaa raaputetaan kartalta.

“Emme kuitenkaan raaskineet raaputtaa sitä! Kartta näyttää niin kivalta noin”, Sinikka nauraa.

Käytännöllisyyttä ja kaverinaapureita

Uuden kodin saaminen sujui sulavasti. Kun Sinikka huomasi sato.fi -sivustolla päivityksen uudesta vapaasta kohteesta, hän laittoi heti hakemuksen vetämään. Puolentoista tunnin kuluttua Sinikalle tarjottiin asuntoa ja samana iltana hän pääsi katsomaan sitä. Seuraavana aamuna allekirjoitettiin vuokrasopimus.

Haluatko vaihtaa kotia SATOn sisällä? Tutustu vaihtajan etuun.

Sinikka sai apua myös uuden asunnon edelliseltä vuokralaiselta.

“Juttelin edellisen asukkaan kanssa, joka kertoi tosi avoimesti ja aidosti naapureista ja talosta. Tuli hyvä fiilis, kun sai oikeasti tietää, mihin on muuttamassa”.

Kalliosta Sinikalle jää ikävä keskeisen sijainnin ja rauhallisuuden kombinaatiota sekä tietenkin suloista Töölönlahtea. Ulkoilua harrastavalle Sinikalle Töölönlahti on ollut tärkeä paikka kodin lähellä.

“Kallion sykkeessä asuminen ei ehkä sopisi minulle, mutta Castréninkatu on juuri sopivan rauhallinen. Tässä on ravintoloita, palveluita ja kivat naapurit, joiden kanssa aina moikataan. Yhden kanssa ollaan käyty koirien kanssa lenkeilläkin”, Sinikka kertoo.

Sinikan luona asuu välillä perheen pienimünsterinseisoja Milo, joka metsäkoirana tykkää ulkoilusta. Onneksi Milolle löytyy vielä parempia kirmauspaikkoja uuden asunnon liepeiltä Louhelasta. Uusi asunto on Sinikan mukaan upea.

“Vaikka neliöt pienenevät lähes puoleen, minun ei tarvitse hankkiutua eroon mistään huonekaluista: pohjaratkaisu on niin fiksu ja säilytystiloja on tarpeeksi. Talo on ihan uusi, vuosi sitten rakennettu. Vuokrakin alenee, mikä on mukavaa”, Sinikka vinkkaa.

Uusia tuulia

Vaikka Sinikka on sopeutuvainen, hän tietää, mitä haluaa. Vuodet Jyväskylässä kauppatieteitä ja venäjää opiskellen opettivat, missä Sinikan oma susiraja menee. Etelästä hän ei lähtisi.

“Kyllä Etelä-Suomi on se juttu. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on kaikki: täällä riittää tapahtumaa ja menoa. Vaikka en edes menisi niihin, nautin siitä mahdollisuudesta, että voin mennä”.

Uusi asunto edustaakin Sinikalle isompaa muutosta kuin vain uusia neliöitä. Hänellä on suunnitelmia tulevaisuuden varalle: ensi keväänä hän haluaa hakea taas opiskelemaan.

“Ravintolapäällikkönä ei paljoa pääsykokeisiin luettu. Nyt kun rivityöntekijänä työ ei enää vie niin paljoa aikaa, se on ehkä mahdollistakin”, Sinikka hymyilee.


 

Onko sinulla tai ystävälläsi mielenkiintoinen koti ja tarina kerrottavana? Kutsu meidät kylään kotona@sato.fi.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin