Kodin vaihtaminen

Muuttuuko perheesi koko? Tuletko töihin uudelle paikkakunnalle? Onko haaveissasi vuokra-asunnon vaihtaminen ihan vain vaihtelun vuoksi? SATOn asukkaana saat erinomaiset edut, kun vaihdat SATOkodista toiseen.

Tarjoamme sinulle erityisesti muuttoa helpottavia etuja, jotka saat kodinvaihtajana käyttöön OmaSATOn kautta.

  • Muuttohaukat-lahjakortti yksiöön 100€, kaksioon 200€ ja kolmioon tai sitä isompaan 300€, yksi lahjakortti per asunto.
  • Pakuovelle.com-muuttorahaa 100€, voit käyttää pakuvuokraan, pienvarastoon, muuttopalveluun tai muuttolaatikoihin.
  • Avainkuriiripalvelu puoleen hintaan Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Porvoossa (norm. 29,90€, hinta SATOkotia vaihtavalle 14,95€). Avaimet toimitetaan sinulle yhdessä sovitun kahden tunnin aikaikkunan sisällä ma-pe klo 8-22. Voit sopia myös vanhan kodin avaimen palautuksesta samalla kertaa.

Toimi näin:

  • Selaile vapaita vuokra-asuntoja Löydä koti -sivulla, ja valitse hakemuksellesi sellaiset, jotka herättävät kiinnostuksesi.
  • Jos etsimäsi kaltaista kotia ei ole vapaana, voit tehdä hakuvahdin, joka ilmoittaa sinulle toivekotisi vapautumisesta. Hakuvinkin saatuasi käy heti tekemässä ko. asuntoon hakemus.

Kuka voi käyttää kodinvaihtajan etuja?

Voit käyttää edun, jos olet asunut SATOlla yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ja viimeisimmässä kodissasi vähintään 6 kuukautta, ja sinulla on häiriötön asumis- ja maksuhistoria. Etu koskee samassa vuokra-asunnossa asuvia, jotka ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen SATOn kanssa tai jotka on ilmoitettu asukkaiksi esimerkiksi OmaSATOn kautta.

Kun vaihdat SATOkodista toiseen, joustamme irtisanomisajoissa tarpeen mukaan, etkä joudu maksamaan päällekkäisiä vuokria°. Jos asunto, johon olet muuttamassa, on tyhjillään, saat kolme päivää ilmaista muuttoaikaa ennen sopimuksen alkamista.

Oletko jo allekirjoittanut vaihtosopimuksen kanssamme? Jos sopimuksen alkamispäivään on alle 30 päivää, voit lunastaa vaihtajan edut OmaSATOsta! Etusi ovat voimassa 30 päivää vuokrasopimuksen alkamispäivän jälkeen.

Lunasta kodinvaihtajan edut

Lisätietoja vuokra-asuntojen vaihtomahdollisuuksista saat SATOn Asiakaspalvelusta. Aiemmin sato.fi:ssä sijainnut Vaihtopörssi on poistettu käytöstä.

°Huomaathan, että päättyvän vuokrasopimuksen irtisanominen on asukkaan vastuulla myös silloin, kun muutto tapahtuu SATOkodista toiseen. Irtisanomisilmoitus täytyy aina tehdä kirjallisesti.